Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Orasul preferat de tinerii romani. Unde s-ar muta, pentru un loc de munca stabil

14 /Iun2018
Tags: locuri de munca clujcluj oportunitatigeneratia millennials

Ca tinerii romani, in special generatia Millennials, este din ce in mai pretentioasa atunci cand vine vorba de alegerea unui loc de munca, nu mai este un secret pentru nimeni.

In special pentru angajatori, care s-au obisnuit ca acestia sa aiba tot felul de pretentii. Intr-o perioada in care criza fortei de munca este din ce in ce mai pregnanta, managerii HR nu au altceva de facut decat sa se conformeze.

Este un fapt binecunoscut ca Bucurestiul nu mai este pe primul loc atunci cand vine vorba despre locurile de munca. Adica tinerii nu isi mai doresc atat de mult sa vina aici. Timisoara, Constanta, Arad, etc devin tot mai apreciate. In special ca in momentul prezent exista angajatori puternici in aceste locatii.


Dar exista un oras preferat de tineri, la care multi viseaza. Da, ati ghicit, este vorba despre Cluj. Banuim ca nu este o mare surpriza pentru nimeni. Orasul s-a dezvoltat enorm in ultimii ani, iar mari companii cat si afaceri autohtone sunt prezente in acest orasel de vis.

Nu putini sunt cei care au lasat Capitala de dragul Clujului. Si nu regreta deloc. Aerul curat, oportunitatile foarte bune, traficul redus, toate aceste aspecte i-au facut sa uite de Bucuresti.

Astfel, conform unui sondaj realizat de Targul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din Romania, generatia Millennials prefera in continuare Clujul.


"Cluj-Napoca se afla pe primul loc intr-un top al preferintelor tinerilor de a se muta intr-un alt oras pentru un loc de munca. Concluzia este data de sondajul de opinie realizat in aceasta primavara de Targul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din Romania. Preferintele celor chestionati in ceea ce priveste orasele din tara noastra in care ar fi dispusi sa se mute pentru un job sunt clare: pe primul loc este Cluj-Napoca (46% dintre respondenti l-ar alege), urmat la mare distanta de Bucuresti (17%), iar apoi Sibiu (8%), Brasov (7,5%), Timisoara (5,9%), iar pe ultimele locuri se situeazaOradea, Iasi, Targu-Mures, Alba Iulia, Constanta si Arad", se arata in documentul citat de Mediafax.

 

Locuri de munca 2018: ce i-ar motiva pe tineri sa se mute in alta localitate?


Cei de la Targul de Cariere au intervievat mai multi tineri si au ajuns la urmatoarea concluzie:

  • - 77% considera ca locul de munca trebuie sa fie in domeniul lor de interes
  • - 67% doresc posibilitati de promovare
  • - 55% considera un salariu mai mare un motiv foarte important, in acest proces
  • - 47% doresc si locuinta de serviciu

 

"Cand vine vorba de beneficiile oferite de angajator, pe langa cele salariale, participantii la Targul de Cariere au afirmat ca cele mai importante sunt: concediul platit in strainatate; asigurare de sanatate privata; sala de relaxare la birou; posibilitatea de a lucra de la distanta; transport asigurat sau decontarea costurilor; abonament la sala de sport; posibilitatea de a cumpara actiuni la firma respectiva (in aceasta ordine a preferintelor)", concluzioneaza comunicatul de la Targul de Cariere.

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Orasul preferat de tinerii romani. Unde s-ar muta, pentru un loc de munca stabil":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".