Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Tinerii, nerabadori sa fie promovati la locul de munca! De ce vor sa fie manageri

12 /Oct2016
Tags: promovare loc de muncajoburi tinerijoburi bine platite

Chiar daca sunt la inceput de drum, foarte multi tineri doresc sa avanseze rapid atunci cand vine vorba de cariera si aproape ca nu mai au rabdare sa urmeze pasii firesti, premergatori etapei de promovare.

 

Asa se face ca un studiu in randul companiilor romanesti arata ca absolventii din ziua de astazi sunt nerabdatori sa ajunga cat mai sus in cariera lor, intr-un timp record.

Tinerii isi schimba tot mai des locul de munca

Alexandra Urseanu, executive manager in cadrul firmei de consultanta in resurse umane a declarat pentru Mediafax, ca: "Tinerii nu au rabdare sa faca ucenicia, asa cum se facea odata, cand cei care erau la inceput de drum isi acordau in jur de doi ani ca sa invete intr-o companie. In prezent insa tinerii vor sa fie promovati si sa li se mareasca salariul inca dupa primele luni de munca".

Poate tocmai de aceea salariatii tineri sunt tot mai interesati de pozitiile de management si multi isi doresc sa ocupe un astfel de post la aproximativ trei ani dupa ce s-au angajat pentru prima oara. Daca nu reusesc sa obtina ceea ce vor de la un job, tinerii nu ezita sa plece cat mai repede la alta companie, instabilitatea fiind alt lucru cu care se confrunta angajatorii, atunci cand vine vorba de generatia tanara. Statisticile mai arata ca cei cu varste cuprinse intre 18-25 de ani au avut deja trei joburi si nu se feresc sa plece din cadrul companiilor in care lucreaza, daca li se ofera mai multi bani si un post pe care ei il considera superior celui actual.
 
Tocmai de aceea multi dintre acestia aleg sa lucreze in cadrul unei multinationale, in acest fel reusind sa avanseze rapid, in comparatie cu alte companii.


De ce vor tinerii sa lucreze in cadrul companiilor multinationale


In acest fel, acestia considera ca vor avea posibilitati rapide de avansare, vor invata de la cei mai buni in domeniu, iar salariul va fi pe masura asteptarilor. Pentru aceasta, tinerii sunt dispusi sa munceasca peste program si in timpul weekendurilor, fiind convinsi ca asa vor reusi sa avanseze. De asemenea, interactiunea cu alte culturi si calatoritul in interes de serviciu, sunt alte lucruri pe care angajatii din generatia tanara sunt dispusi sa le faca.

Se pare ca 70% dintre tineri isi schimba jobul tocmai pentru ca nu pot stabili o relatie profesionala decenta cu managerul direct, intrand deseori in conflict cu acesta.

Valorile occidentale incep sa rasune si in mintea tinerilor romani, acestia fiind dispusi sa sacrifice cat mai multe pentru un post de manager, de exemplu. Tinerii considera ca o pozitie de conducere le poate asigura succesul, fiindu-le mai usor sa promoveze, atat timp cat vor fi coordonatorii unei echipe.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Tinerii, nerabadori sa fie promovati la locul de munca! De ce vor sa fie manageri":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".