Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce se va intampla cu joburile, in contextul robotizarii proceselor? Inteligenta artificiala si consecintele acesteia

05 /Ian2018
Tags: inteligenta artificialarobotizare industrielocuri de munca in viitor

Fara doar si poate ca inteligenta artificiala este viitorul si poate facilita multe procese, dar aceste aspecte ridica multe semne de intrebare si nici nu este de mirare.

Ce se va intampla cu locurile de munca? Oamenii nu vor mai avea cum sa-si castige existenta? Trebuie sa se reorienteze de pe acum, pentru a fi in siguranta?


Despre toate acestea s-a discutat la Asociatia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania (ABSL) care a dezbatut in cadrul conferintei sale anuale viitorul industriei serviciilor de afaceri din tara noastra si influenta inteligentei artificiale in performantele acestui sector.

Tema conferintei, “Shifting Perspectives. Envisioning the New World”, a avut in focus schimbarile accelerate din domeniul tehnologiei, care determina transformari ireversibile ale pietei si industriei din intreaga lume.


Invitatul special al conferintei, renumitul speaker Dr. Max McKeown, unul dintre cei mai apreciati mentori in inovatie, a vorbit despre strategiile personale pe care le putem dezvolta pentru a modela viitorul, despre abilitatea oamenilor de a invata, de a se conecta la viitor prin schimbarile pe care le pot face azi si a subliniat faptul ca viitorul se construieste actionand in prezent.

Liderii industriei serviciilor de afaceri din Romania au punctat faptul ca tehnologizarea si introducerea inteligentei artificiale reprezinta un instrument care poate da mai mult sens si mai multa valoare fiintei umane, prin preluarea activitatilor repetitive, de rutina.

Asadar, implementarea inteligentei artificiale nu diminueaza in niciun fel importanta capitalului uman, ci o repozitioneaza, valori traditionale precum: responsabilitate, atentie si respect pentru cei din jurul nostru, verticalitate si transparenta, fiind esentiale in viitor. Tehnologia este in continua schimbare, iar investitia in educatie primeaza, astfel ca, in anii care urmeaza, vor exista mai mult mentori, decat sefi sau superiori ierarhici.

In cadrul conferintei au fost prezentate gadgeturi, aplicatii practice ale roboticii si inovatii tehnologice create pentru imbunatatirea relatiei si experientei clientilor. In plus, cei prezenti au putut arunca o privire in viitor, la specialistii de maine, mai exact un grup de elevi ai Colegiului National „Spiru Haret” din Bucuresti, care a prezentat un robot si un joc demo creat de ei, in cadrul programului ”FIRST Tech Challenge Romania”.

Concluzia dezbaterilor din cadrul conferintei ABSL este ca industria din Romania este in plin proces de maturizare, de integrare a schimbarilor in tehnologie, de crestere a eficientei si a performantei, si de adaptare la specificul actual al pietei fortei de munca.


Sursa: Mediafax

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce se va intampla cu joburile, in contextul robotizarii proceselor? Inteligenta artificiala si consecintele acesteia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".