Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cel mai mare program international care va sprijini 10 milioane de tineri sa-si gaseasca un loc de munca

27 /Mar2018
Tags: locuri de muncaintegrare tineri campul muncii

Recent a fost lansat programul international „Alege-ti viitorul", conceput pentru a oferi in premiera indrumare in cariera in economia digitala si acces la cursuri pentru un numar de 10 milioane de tineri din 18 tari, inclusiv Romania.

Initiativa este cea mai mare de acest gen din lume si este initiata de compania Vodafone.

Programul include platforma inovatoare „Future Jobs Finder", disponibila in 10 limbi, inclusiv in romana, un portal usor de folosit, care le da tinerilor posibilitatea sa-si formeze noi abilitati si sa gaseasca oportunitati de angajare in domenii ale economiei digitale. Pentru a dezvolta platforma, Vodafone a lucrat in ultimul an cu psihologi specializati, consultanti in domeniul carierei si furnizori de programe de formare profesionala.

Programul „Alege-ti viitorul" a fost anuntat impreuna cu rezultatele unui sondaj de opinie international, care ilustreaza parerea tinerilor cu varste intre 18 si 24 de ani despre cat de pregatiti sunt sa participe la economia digitala, ca exponenti ai primei generatii „nascute in era digitala". Sondajul a fost efectuat de catre YouGov la solicitarea Vodafone cu ajutorul a 6.000 de tineri cu varste intre 18 si 24 de ani, din 15 tari, inclusiv Romania, care si-au exprimat opiniile privind aspiratiile si preocuparile legate de cariera.

Concluziile studiului arata ca 67% dintre tineri au primit sfaturi de cariera insuficiente sau nu au primit deloc in perioada studiilor, sau dupa absolvirea scolii sau universitatii. Dintre cei care au primit suport legat de cariera pe perioada studiilor, doar 15% au spus ca au beneficiat de sfaturi privind joburi ale viitorului, din domeniul digital, in timp ce 38% cred ca suportul primit s-a concentrat doar pe rolurile non-digitale traditionale. 22% au spus ca sfaturile de cariera pe care le-au primit erau „depasite". De asemenea, 56% dintre tinerii intervievati considera ca marea provocare a generatiei lor este gasirea oricarui tip de loc de munca bine platit si permanent, acest procent fiind mai mare in randul tinerelor, de 64%. Dintre tinerii participanti la studiu, 23% par sa-si fi pierdut increderea si sa se teama ca nu au abilitatile necesare pentru a-si asuma un rol in campul muncii, indiferent de cat de scazute ar fi cerintele specifice acestuia.

Grupul Vodafone va dubla in urmatorii cinci ani numarul oportunitatilor oferite persoanelor cu varste sub 25 de ani care sa le permita dezvoltarea profesionala, urmand sa ajunga la un total de 100.000 de tineri. Acesta este cel mai mare angajament in domeniul formarii si dezvoltarii profesionale a tinerilor cu varste intre 14 si 25 de ani de la infiintarea Vodafone, acum 33 de ani, si pana in prezent.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cel mai mare program international care va sprijini 10 milioane de tineri sa-si gaseasca un loc de munca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".