Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Companiile ar trebui sa aiba grija! De ce Comisia Europeana a amendat Facebook cu 110 milioane de euro

22 /Mai2017
Tags: amenda companii

Comisia Europeana a amendat Facebook cu suma de 110 milioane de euro, pentru oferirea de informatii incorecte sau inselatoare in cazul preluarii WhatsApp, caz ce a fost investigat de Comisie in 2014, conform legislatiei UE in materie de fuziuni.

Margrethe Vestager, comisar european responsabil cu politica in domeniul concurentei a declarat: "Decizia luata reprezinta un semnal clar pentru companii, ca trebuie sa respecte toate aspectele legislatiei UE in materie de fuziune, inclusiv obligatia de a oferi informatii corecte. De asemenea, aceasta hotarare impune o amenda proportionala, cu un caracter descurajant, pentru Facebook. Comisia trebuie sa poata lua decizii in legatura cu efectele fuziunilor asupra concurentei avand toate informatiile corecte".

Atunci cand Facebook a instiintat Comisia Europeana de intentia de a achizitiona WhatsApp, in 2014, compania a comunicat Comisiei faptul ca nu va putea sa creeze o corelare automata solida intre conturile de Facebook si WhatsApp ale utilizatorilor. Facebook a afirmat acest lucru atat in formularul de notificare, cat si intr-un raspuns trimis ca urmare a unei cereri de informare a Comisiei. Cu toate astea, in august 2016, WhatsApp a anuntat actualizari in termenii sai de utilizare a serviciului precum si in politica de confidentialitate, inclusiv posibilitatea crearii unei legaturi intre numerele de telefon al utilizatorilor de WhatsApp si conturile lor de Facebook.

Comisia a concluzionat ca, in ciuda afirmatiilor facute de Facebook in cadrul procesului de evaluare a fuziunii, din 2014, posibilitatea tehnica de a corela in mod automat identitatile de Facebook si WhatsApp ale utilizatorilor exista. Mai mult, angajatii Facebook cunosteau acest fapt.

Decizia nu afecteaza hotararea luata de Comisie in 2014, de a autoriza tranzactia. Mai mult, aceasta decizie nu are legatura nici cu procedurile aflate in desfasurare la nivel national, in materie de antitrust si nici cu eventualele probleme de confidentialitate, protectie a datelor sau a consumatorilor, aparute ca urmare a actualizarii de catre WhatsApp, in 2016, a termenilor sai de utilizare a serviciului precum si a politicii de confidentialitate.

Conform legislatiei UE in materie de fuziuni, companiile ce sunt investigate sunt obligate sa ofere informatii corecte, acest fapt fiind essential pentru ca CE sa poata evalua fuziunile si preluarile intr-un mod eficient si in timp util.

Regulamentul susmentionat prevede, de asemenea, amenzi de pana la 1% din cifra de afaceri cumulata a companiilor care au furnizat, in mod intentionat sau din neglijenta, informatii incorecte sau inselatoare.

 

Sursa: europa.eu

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Companiile ar trebui sa aiba grija! De ce Comisia Europeana a amendat Facebook cu 110 milioane de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".