Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Mediul de afaceri din Romania, pe lista sustinatorilor dezvoltarii durabile

25 /Iul2018
Tags: mediul de afaceri romaniadezvoltare durabila romania

In data de 23 iulie, la Bucuresti, a avut loc o dezbatere pe tema implementarii obiectivelor Agendei 2030 privind dezvoltarea durabila, la care au participat reprezentanti ai Departamentului pentru Dezvoltare Durabila si oameni de afaceri din Romania.

In cadrul reuniunii, consilierul de stat László Borbély, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Guvernului Romaniei, a prezentat proiectul de revizuire a Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila. Au fost abordate, cu acest prilej, mai multe teme de interes pentru mediul de afaceri din Romania, precum rationalizarea exploatarii resurselor, sustenabilitatea modelelor de business si dezvoltare pe termen lung, investitiile corporatiilor in comunitate prin modele de responsabilitate sociala a companiilor (CSR) si multe altele.

“Trebuie sa intelegem ca mediul de afaceri este, pana la urma, coloana vertebrala a economiei. Aceasta realitate presupune in egala masura beneficii si responsabilitati. Vrem sa ajungem intr-o situatie de echilibru, de tip win-win, in care atat societatea cat si business-urile sa castige. Pentru aceasta, trebuie sa investim timp, resurse si efort in dezvoltarea noastra durabila. Profitul este, pana la urma, direct proportional cu stabilitatea si dezvoltarea sustenabila a comunitatii care il produce. Am incredere ca, in urma acestui eveniment, mesajul care s-a retinut este ca am reusit sa adaugam mediul de afaceri din Romania pe lista sustinatorilor obiectivelor Agendei 2030 privind dezvoltarea durabila”, a subliniat László Borbély.

Prezent la eveniment, Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, a declarat ca este esentiala schimbarea de mentalitate la orice nivel, iar strategiile sectoriale ar trebui sa fie inglobate in Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila. ”Este important ca obiectivele mediului de afaceri sa se regaseasca in obiectivele Strategiei Nationale. Trebuie sa avem echilibru in reglementare, astfel incat sa asiguram o dezvoltare curata pentru viitor, dar sa nu pierdem din competitivitate”, a afirmat ministrul Oprea.

La conferinta organizata de Guvernul Romaniei au luat parte 64 de participanti ai organizatiilor reprezentative ale mediului de afaceri din Romania.

Reprezentantii guvernului le-au multumit participantilor pentru ideile precise si realizabile pe care le-au prezentat, urmand ca fiecare dintre acestea sa fie analizata in vederea integrarii in Strategia de dezvoltare revizuita.


Sursa: Guvernul Romaniei

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Mediul de afaceri din Romania, pe lista sustinatorilor dezvoltarii durabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".