Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Somnul de zi la locul de munca. Ce tara introduce aceasta facilitate

23 /Oct2018
Tags: somnul la locul de muncasomn la locul de munca

Ca de multe ori te ia somnul la locul de munca, in special dupa masa de pranz, nu mai este un secret pentru nimeni. Dar de aici pana a se ajunge la legalizarea acestei practici este cale lunga. Sau cel putin asa s-ar zice la prima vedere. Dar se pare ca exista o tara suficient de evoluata, care de multi ani pune accent pe oameni.

Daca sistemul de invatamant este unul impresionant, se pare ca nici legislatia muncii nu este mai departe de acest adevar in Finlanda. In sensul ca angajatii au tot felul de facilitati, iar acum se doreste chiar introducerea somnului de zi la locul de munca. Cel putin in Helsinki, unde mai multe sindicate au ajuns la concluzia ca somnul de dupa pranz este foarte benefic! Si nu doar salariatilor, ci si angajatorilor. Ne referim la faptul ca acesti salariati odihniti tind sa fie mult mai productivi fata de restul.


Asadar, au fost angajati chiar "speacialisti", in sensul ca exista persoane angajate care te vor indruma cum sa te relaxezi si sa dormi putin, chiar in cadrul firmei in care lucrezi. Nu suna rau, nu-i asa?

Ba mai mult decat atat, acesti salariati sunt invatati si sa mediteze, pentru a reusi sa se elibereze de stres si griji.

Organizatoarea acestor ore de relaxare, Tiina Vainio, de la Sofia Future Farm, a declarat ca uneori salariatii au nevoie de lectii, in sensul ca nu stiu cum sa se relaxeze efectiv.


De ce se doreste aceasta masura?

Pentru ca tot mai multi angajati se plang de oboseala acumulata la locul de munca si abia asteapta sa plece acasa. Desigur ca au probleme cu spatele de la statul jos si se simt obositi in mijlocul zilei. Asa ca sindicalistii propun ca firmele sa ofere conditii de odihna pentru 30-60 minute.

Desigur ca parerile sunt impartite, dar specialistii declara ca in acest fel angajatii vor deveni mai productivi si receptivi. Ramane de vazut cum va decurge aceasta situatie si daca practica se va raspandi in intreaga tara.


Motivarea este “motorul” unei firme. Doar angajatii motivati lucreaza la intregul lor potential si asta este ceea ce cauta orice angajator sau manager HR. Problema este insa ca motivarea nu se obtine usor, ea e o treaba subtila si complexa, care trebuie abordata diferit pentru fiecare angajat, altfel nu da rezultate.

Aceste aspiratii constituie punctul de plecare al activitatii dvs. de manager HR. Iar lucrarea Motivarea angajatilor -  85 de modele, formulare, teste si chestionare va arata cum sa faceti acest pas >>>


 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Somnul de zi la locul de munca. Ce tara introduce aceasta facilitate":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".