Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce este de facut atunci cand seful tau este un manager iresponsabil

17 /Oct2016
Tags: manager iresponsabilincompetenta jobmanager incompetent

Se spune ca un manager bun, care isi asuma responsabilitatea intregii echipe, este cu adevarat un lider, care stie cum sa faca lucrurile sa mearga de la sine.

 

Sa fii un lider adevarat la locul de munca, nu este un lucru simplu, in special in ziua de astazi, cand sefii confunda lucrurile. Multi cred ca doar daca apeleaza la un comportament violent pot face cariera, ceea ce este total gresit. Un manager competent este acela care nu trebuie sa ridice tonul si sa ameninte subordonatii, pentru a se impune.


Atunci, ce inseamna un manager iresponsabil, incapabil sa se ridice la inaltimea asteptarilor?


Exista mai multe lucruri care ii diferentiaza pe acestia de adevaratii lideri, dar ceea ce iese cel mai mult in evidenta este tocmai lipsa de implicare a acestuia, in activitatile cotidiene ale firmei. Este acel manager care doar "carpeste" o situatie pentru a o rezolva si nu are niciun interes in a cauta solutii de imbunatatire sau a comunica mai bine cu subordonatii sai. Subordonati, care nu ar trebui priviti ca niste oameni mai putin inteligenti. De cele mai multe ori acestia stiu cand au de a face cu un manager incompentent, asa ca profita de situatie: muncesc cat mai putin si nu au intentia de a rezolva lucrurile, ba chiar din contra, sunt total dezinteresati de ceea ce se petrece la locul de munca.


De cele mai multe ori acesti manageri iresponsabili sunt priviti (inca) cu ochi buni de catre superiori, ceea ce nu face decat sa hraneasca frustrarile subordonatilor, care nu inteleg sistemul de valori al respectivei companii.


In aceasta situatie, angajatii nu fac altceva decat sa se alieze intre ei, creeaza acele asa-zise "bisericute", vorbesc pe la spatele managerului si rad pe seama lui. Acesta este un comportomant total inadecvat la locul de munca, avertizeaza psihologii, care nu face altceva decat sa promoveze ideea de separare si nedreptate, izvorata din iresponsabilitate.


Specialistii recomanda ca, in situatia mai sus mentionata, angajatii sa reactioneze, sa incerce sa vorbeasca cu superiorii managerului iresponsabil. In general acesti manageri incompetenti nu stiu decat sa dea vina pe subordonati, fara sa isi asume mare lucru din ceea ce se petrece.

Aceasta initiativa ar putea da roade, daca este vorba de mai multi subordonati care se confrunta cu aceeasi situatie.

Desigur, daca nimic nu se schimba, poate ar fi mai indicat ca angajatii sa isi caute un loc de munca unde ierarhia profesionala are o relevanta.

Cum se pot "vindeca" acesti manageri?

Depinde foarte mult de ei, in primul rand, daca dorinta lor de a se schimba exista, probabil lucrurile ar putea merge spre bine. Superiorii sai ar trebui sa discute personal cu managerul in cauza, daca observa un astfel de comportament iresponsabil.

S-ar putea ca marirea salariului, eliminarea anumitor atributii care pun presiune asupra managerului sau pur si simplu o discutie deschisa, sa fie cheia spre rezolvarea conflictelor dintre superiori, manager si subordonati.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce este de facut atunci cand seful tau este un manager iresponsabil":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".