Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

STUDIU: oamenii sunt prizonierii joburilor! Cati isi urasc locul de munca, dar nu fac nimic pentru a schimba situatia

07 /Nov2016
Tags: locuri de muncajoburi bine platiteloc de munca stresant

Ca foarte multi oameni sunt nemultumiti de locul de munca pe care-l au si nu gasesc nicio placere in a-si executa sarcinile, nu este un mare secret pentru nimeni.

Dar cati dintre acestia isi urasc jobul? Este demn de mentionat ca exista o diferenta intre a nu fi compatibil 100% cu jobul tau si a-ti uri efectiv locul de munca.

Un studiu realizat la nivel mondial arata ca 8% dintre angajatii de la nivel global nu au niciun interes in slujbele pe care le au si chiar le detesta. Cu toate acestea, acesti oameni nu fac nimic pentru a schimba acest aspect, complacandu-se in situatia actuala, informeaza Digi24.

Se pare ca acesti oameni se simt efectiv "prizonierii" serviciului, dar cu toate acestea rezista ani de zile in astfel de joburi. Explicatia? Sunt platiti mult prea bine, asa ca nu sunt stimulati sa caute altceva, prefera banii, chiar daca sunt nefericiti la locul de munca. Specialistii in resurse umane declara ca acesti oameni pur si simplu s-au obisnuit cu aceasta situatie, asa ca decis sa nu mai faca altceva.

Firma americana Aon Hewitt, cea care a realizat studiul, a dezvaluit ca peste 60% dintre acesti prizonieri au salarii peste cele din piata, asa ca raman "blocati" in astfel de companii.

 Din nefericire, foarte multi oameni au uitat importanta vocatiei si a lucrurilor bine facute, preferand sa se complaca in tot felul de situatii care nu ii avantajeaza. Intr-o societate consumerista, unde puterea de cumparare pare sa fie cel mai important lucru, nu trebuie sa ne mire faptul ca oamenii nu mai sunt interesati sa-si urmeze visul. Banii raman cei mai importanti, asa ca angajatii uite de pasiunile lor, chiar daca ar fi mult mai fericiti daca ar reusi sa faca ceea ce le place. 

Specialistii considera ca oamenii ar trebui consiliati chiar la locul de munca si ar trebui incurajati sa faca ceea ce le place. De asemenea, acestia ar trebui sa gaseasca motivarea necesara de a-si schimba jobul, atunci cand observa ca nu sunt compatibili cu actualul loc de munca.

Probabil ca si companiile ar trebui sa urmareasca evolutia angajatilor, in acest sens, fiind de la sine inteles ca un salariat multumit, care face ceea ce ii place este de obicei mult mai eficient decat unul care vine la munca doar din obligatie, detestand ceea ce trebuie sa faca, zi de zi.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "STUDIU: oamenii sunt prizonierii joburilor! Cati isi urasc locul de munca, dar nu fac nimic pentru a schimba situatia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".