Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Meserii pentru oamenii carora nu le place munca la birou. In ce domenii activeaza acestia

16 /Feb2017
Tags: meserii creativemeserii freelancermeserii cont propriumakeup artist jobfotograf job

Atunci cand esti un om creativ, poate fi o adevarata corvoada sa mergi zi de zi la birou, realizand aproape aceleasi sarcini zilnic, multi ani de acum incolo.

Nu putini considera ca acest plan este de-a dreptul sufocant si nu cred ca ar face fata unor taskuri de rutina, care sa nu le solicite creativitatea innascuta.

Asadar, ce optiuni au cei care vor sa castige de pe urma creativitatii lor? Catre ce meserii se pot indrepta?

1. Make-up artist. O meserie foarte in voga in ultimii ani, care te lasa sa iti pui in valoare spiritul creator, iti confera un program de munca flexibil, iar sumele de bani castigate nu sunt nici pe departe de neglijat. Cei care sunt pasionati de culori si frumusete ar putea opta pentru astfel de cursuri, iar odata ce incep sa lucreze in domeniu, cu siguranta vor aprecia multiplele avantaje. De multe ori, sunt foarte solicitati in timpul sezonului cald, nuntile, botezurile, petrecerile selecte fiind doar cateva dintre evenimentele la care isi vor aduce aportul.

2. Designer grafic. Alt job care poate oferi o gramada de beneficii celor care doresc sa fie pe cont propriu. Cei care reusesc sa isi faca un portofoliu si sunt apreciati, cu siguranta vor lua parte la multe proiecte interesante. Avand in vedere ca acestia trebuie sa creeze un impact vizual puternic, au totodata ocazia de a-si folosi imaginatia, fiind feriti de rutina specifica joburilor din ziua de azi. 

3. Copywriter. Alta meserie care iti da dreptul sa te exprimi, intr-un mod personal. Avand in vedere ca acesti specialisti trebuie sa gaseasca modalitati de a promova diverse campanii, prin slogane si cuvinte cheie, menite sa atraga atentia, este clar ca acest job nu va fi incununat de plictiseala, ba chiar din contra. Un copywriter este cel mai bun prieten al celor care vor sa isi sporeasca vanzarile, strategiile de marketing fiind esential aici.

4. Fotograf. Unul dintre cele mai populare joburi ale momentului si nici nu este de mirare. Traim in era digitala, iar fotografiile distribuite zilnic in cadrul retelelor de socializare arata pasiunea oamenilor pentru acest domeniu atat de divers. Desigur, cei care se simt atrasi de fotografie ar trebui sa urmeze cursuri de specialitate si ar trebui sa se axeze pe un anumit domeniu al fotografiilor. De exemplu, cei care pozeaza la nunti au reusit sa-si creeze un adevarat renume.

5. Manichiurista. Intr-o era in care femeile sunt din ce in ce mai interesate de aspectul exterior, nici nu este de mirare ca acest job a prins atat de bine. Desigur, si aici este necesar un curs de formare, iar daca creativitatea intalneste experienta, efectele pot sa depaseasca cu mult asteptarile clientelor. Frumusetea acestei meserii, la fel ca si cele mentionate mai devreme, consta in faptul ca acest job iti permite sa fii creativ si pe cont propriu, nu putine fiind cele care lucreaza de acasa, in acest domeniu.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Meserii pentru oamenii carora nu le place munca la birou. In ce domenii activeaza acestia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".