Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce intentioneaza sa faca 39% dintre angajatii romani in anul 2017

01 /Mar2017
Tags: locuri de munca 2017marire salariucrestere numar de locuri de munca

Angajatii romani incep sa fie din ce in ce mai competitivi, iar acestia doresc sa realizeze cat mai multe lucruri in anul 2017, in ceea ce priveste cariera.

Un studiu realizat de cei de la ejobs.ro arata ca peste 50% din romani cred ca vor primi o marire de salariu, in timp ce 39% spun ca au in plan sa-si schimbe locul de munca, aspirand la o situatie profesionala mai buna si la venituri mai mari.

Acest sondaj a fost realizat in perioada 1 ianuarie - 17 februarie 2017, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.350 angajati.

Romanii sunt din ce in ce mai optimisti in ceea ce priveste locurile de munca

Asadar, aproape jumatate jumatate (47%) din romani cred ca numarul locurilor de munca va creste in 2017, iar 69% ccred ca angajatorii sunt in cautare de specialisti, in varii domenii.

„In ceea ce priveste usurinta cu care ar putea sa-si gaseasca un job, barbatii sunt mai increzatori decat femeile - 52% din barbati cred ca le va fi usor sa-si gaseasca un job in 2017, versus 46% din femeile care au raspuns la acest studiu. Studentii si tinerii sunt cei mai optimisti ca-si vor gasi un loc de munca in 2017, 64% mizand ca vor face acest lucru cu usurinta”, este precizat in studiul Ejobs.

In acest context, 23% din romani declara ca sunt multumiti si chiar foarte multumiti cu actualul loc de munca, 54% cred ca este loc de mai bine, iar 23% nu sunt deloc fericiti la job. 

Majoritatea angajatilor romani participanti la sondajul eJobs se declara multumiti si foarte multumiti de proximitatea locului de munca fata de casa (61%), de siguranta locului de munca (59%), de atributiile pe care le au (55%) sau de echipa cu care lucreaza (54%). La polul opus, cu cele mai multe dezamagiri pentru romani, se afla oportunitatile de promovare - 54% s-au declarat nemultumiti si foarte nemultumiti de oportunitatile de promovare din cadrul companiei in care lucreaza.

Totusi, 39% din respondentii studiului spun ca se gandesc sa-si schimbe locul de munca in 2017. Pe langa motivele de ordin financiar (24% indica salariul ca motiv pentru schimbarea jobului), cei mai multi romani (27%) vor sa-si schimbe jobul intrucat considera ca abilitatille lor profesionale nu sunt exploatate la maxim de catre angajator. 

Angajatii din segmentul de varsta de peste 45 de ani sunt cei mai activi in cautarea unui loc de munca, aproape 40% din acestia cautand zilnic oportunitati de cariera, informeaza Mediafax.

De asemenea, pentru romanii cu studii superioare este mult mai important ca job-ul sa le stimuleze abilitatile, in timp ce pentru cei cu studii medii conteaza mai mult salariul, mai arata studiul.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce intentioneaza sa faca 39% dintre angajatii romani in anul 2017":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".