Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cum sa gasesti un job multumitor, chiar daca nu esti candidatul ideal

28 /Oct2016
Tags: loc de munca tinericum sa iti gasesti un jobcandidat interviu

Atunci cand se afla in cautare de job, orice persoana considera ca trebuie sa fie cat mai bine pregatita pentru a face o impresie buna la interviurile ce vor urma.

 

Desigur ca mereu vei avea in minte ca doar cei mai buni vor fi angajati, iar daca performantele tale de pana acum nu sunt remarcabile, sansele scad considerabil.

Nu este cazul sa intri in panica, chiar daca nu esti stralucit (inca!) in domeniul tau de activitate, asta nu inseamna ca nu poti gasi un loc de munca satisfacator, unde vei putea evolua, de-a lungul timpului.

Iata ce trebuie sa faci pentru a gasi un job bun:

 - nu evita sa aplici la un anunt de angajare interesant, doar pentru ca ai senzatia ca nu esti suficient de bine pregatit. Chiar daca un anumit post are o denumire "pompoasa", nu te lasa intimidat, citeste cu atentie cerintele si cine stie, poate este exact ceea ce cautai. La fel cum si tu vrei sa te prezinti cat mai bine, tine minte ca asa procedeaza si companiile angajatoare, pentru a starni interesul candidatilor

 - nu uita sa inveti in continuare, chiar daca ai terminat anumite studii de specialitate. Viata ar trebui sa fie un continuu proces de invatare, daca vrem sa fim cat mai buni in domeniul ales. Chiar daca nu esti cel mai bun, arata angajatorilor ca esti dispus sa asimilezi oricand cunostinte noi si ca esti autodidact.

 - ai incredere in fortele proprii, nu te lasa descurajat. Fii acolo, daca vrei ca cineva sa te remarce. Daca vei crede in abilitatile tale, cu siguranta cineva iti va da sansa de a arata ceea ce poti sa faci, fii cea mai buna optiune a angajatorilor si prezinta-te cu incredere, de cate ori ai ocazia de a merge la un interviu. Tine minte ca orice manager de recrutare va simti daca nu esti stapan pe tine, iar acesta poate fi motivul pentru care nu te va angaja, chiar daca esti foarte bun in ceea ce faci

 - orice ar fi, nu renunta si nu te descuraja! Unele procese pot dura mai mult in viata, dar cu siguranta totul se va incheia cu bine daca alegi sa fii optimist si sa inveti pe zi ce trece. Orice angajator isi doreste astfel de oameni in echipa sa

Stii sa te faci remarcat la locul de munca? Strategii infailibile

Cat de important este sa te auto-promovezi? Avansarea in cariera depinde doar de performanta ta profesionala sau si de modul in care iti faci cunoscut brandul personal? Citeste mai multe despre aceste lucruri aici.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cum sa gasesti un job multumitor, chiar daca nu esti candidatul ideal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".