Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cum sa ii ajuti pe angajatii tai sa fie mai buni. Tehnici simple si usor de aplicat

09 /Nov2017
Tags: cum sa faci angajatii sa fie mai buniangajati productivi

Daca iti doresti ca angajatii tai sa fie mai buni ar trebui sa faci un efort in acest sens, iar de cele mai multe ori lucrurile simple sunt mult mai eficiente decat cine stie ce tehnici complicate de motivare.

La ce ne referim? Este simplu, la birou, la fel ca in viata de zi cu zi, functioneaza cateva reguli de baza, cum ar fi: aprecierea, respectul sau incurajarea celorlalti. In special cand angajatii au facut ceva care s-a dovedit a fi o idee foarte buna.


 

Cum poti fi un manager HR mai bun? Ce tehnici ar trebui sa adopti?


1. Daca vrei sa ai rezultate favorabile, invata sa cunosti oamenii si sa ii pui in functiile potrivite caracterului si abilitatilor de care dau dovada. Un aspect foarte important, dar care de multe ori este neglijat. Observa la ce este bun fiecare angajat al tau, care sunt inclinatiile si domeniile sale de interes. Acorda-i un loc in echipa in functie de preferintele sale. Discuta cu angajatii, afla-le opinia, incearca sa ii ajuti sa devina mai buni, iti vor fi recunoscatori.

2. Nu le spune direct ce sa faca, da-le de inteles intr-un mod prietenos, dar profesional. Lasa-i pe ei sa isi dea seama, acordandu-le informatiile necesare. Nu ii presa si ajuta-i sa isi seteze singuri obiective profesionale. Intreab-i pe fiecare in parte ce idei si asteptari au si cum urmeaza sa procedeze, pentru a fi mai buni. Organizeaza sedinte de echipa, dar si individuale, in care sa discutati aceste aspecte. Fii sigur ca au inteles care sunt asteptarile si observa ce fac angajatii tai, in acest sens.

3. Nu fi nepasator, implica-te in toate activitatile, chiar daca uneori par sa nu aiba legatura cu munca. In acest fel, oamenii vor prinde incredere, vazand ca iti pasa de ei. Intreaba-i care sunt pasiunile lor si incearca sa creezi momente de destindere, in care sa va puneti creativitatea la incercare. Cu siguranta echipa va accepta un lider care doreste sa ii inteleaga si sa fie mai aproape de necesitatile lor. Si ce crezi? In acest fel, angajatii vor dori sa isi faca treaba cat mai bine.



4. Apreciaza-i si spune-le verbal aceste lucruri. Daca vezi ca unul dintre subordonatii tai a facut progrese sau a reusit sa atinga un obiectiv important, felicita-l. Nu te sfii sa ii arati aprecierea ta, bucura-te alaturi de echipa pentru orice reusita.
 
Acestea sunt doar cateva sfaturi pentru a-i motiva pe angajatii tai sa devina mai buni. Desigur, pentru a avea succes cu aceste tehnici, trebuie sa fii cu adevarat sincer si sa arati ca munca lor este cea mai importanta. Succes!

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cum sa ii ajuti pe angajatii tai sa fie mai buni. Tehnici simple si usor de aplicat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".