Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Facultatile care scot angajati cu salarii de 3.000-4.000 lei, inca din primii ani de activitate! Iata care sunt acestea

05 /Dec2016

In Romania, extremele exista la tot pasul, iar acest lucru se aplica si in campul muncii, dat fiind faptul ca sunt angajatii tineri care castiga salarii foarte mari, dar si someri tineri care nu reusesc sa isi gaseasca niciun job. Care este misterul?

Ei bine, discutam din nou de cererile pietei, asa ca doar anumiti absolventi reusesc sa-si gaseasca rapid un job bine platit, care ii pot ajuta sa creasca profesional. Desigur ca la polul opus exista cei care au studii medii, dar nu si o specializare anume, de unde intervine si dificultatea in a se angaja. 


Studentii si tineri angajati au o parere foarte buna despre ei, iar 80% dintre respondentii unui studiu considera ca abilitatile lor sunt peste medie.

 

Studiile au aratat ceea ce managerii de resurse umane intuiau. In general tinerii considera ca sunt foarte buni in ceea ce fac, desi nu au experienta si nu cunosc foarte bine domeniile pe care le prefera. Asa se faca ca peste 80% dintre respondenti considera ca au abilitati bune si foarte bune de analiza, de comunicare, interpersonale, de orientare spre rezolvarea problemelor, de invatare si lucru in echipa.

 

Citeste mai multe despre ce asteapta un tanar de la locul de munca aici >>>


Facultatile de Inginerie si cele de Limbi Straini le asigura tinerilor un loc de munca bine platit


Asadar, un nou studiu realizat de catre cei de la Smartree a dezvaluit ceea ce multi intuiau: cei care termina facultati cu profil de inginerie software sau Limbi Straine sunt printre cei care isi gasesc cel mai repede un loc de munca bine platit, chiar imediat dupa finalizarea studiilor.


Asadar, printre facultatile care genereaza angajati bine platiti se numara: Politehnica, Cibernetica, Limbile Straine si chiar Medicina. Multi au salarii mari inca din primul an de activitate.


Studiul a mai aratat ca salariul unui absolvent al unei facultati cu profil IT poate incepe de la 3.500-4.000 lei net, iar vorbitorii de  limbi straine exotice pot ajunge la un venit lunar de 4.000 lei net. Vorbitorii de engleza, franceza sau italiana au salarii incepand de la 2.000 lei net, mai arata studiul, conform Mediafax.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Facultatile care scot angajati cu salarii de 3.000-4.000 lei, inca din primii ani de activitate! Iata care sunt acestea":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".