Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Iata unde castiga strainii cele mai mari salarii din lume

06 /Ian2017
Tags: cele mai mari salarii din lumesalarii mari elvetiastraini salarii mari

Intr-o lume care a devenit tot mai competitiva atunci cand vine vorba de evolutia carierei, nivelul salariilor pare sa fie unul dintre catalizatorii succesului.

Poate te-ai intrebat, in ce tari traiesc angajatii care castiga cele mai mari salarii din lume. Ei bine, cei care lucreaza pe teritoriul Elvetiei, de exemplu, au parte de salarii mai mult decat generoase, dat fiind faptul ca aici si emigrantii castiga in medie 188.275 de dolari pe an, potrivit datelor publicate de HSBC, conform Bloomberg.

Iar asta nu este tot. Expatii reusesc sa castige salarii foarte mari si in sectorul bancar, iar acest fapt se petrece tot in Elvetia, care, printre altele, gazduieste si sediul Natiunilor Unite in Geneva, fiind una dintre cele mai ravnite destinatii pentru straini.
 

In ce alte tari salariile castigate de straini sunt mai mult decat generoase?

Emigrantii au parte de salarii mari si in Germania si Suedia, iar primele 6 pozitii ale topului sunt ocupate de tari europene, mai arata studiul.

In acest context, realizatorii studiului mai observa ca in Germania strainii au parte de cele mai sigure, stabile joburi, iar Suedia este "apreciata in proportie de 79% pentru echilibrul excelent intre viata privata si munca", observa Bloomberg.

Concluzia studiului: banii nu aduc fericirea

Totusi, nu toate vestile sunt bune, in contextul in care cei care castiga venituri considerabile nu au parte de o viata sociala activa, ba chiar din contra. De exemplu, cei care muncesc in Elvetia se afla pe primul loc din punct de vedere al castigurilor, dar pe ultimul in ceea ce priveste cultivarea relatiilor personale.

Totodata, in Elvetia mai exista si alte provocari. Viata este foarte scumpa in aceasta tara a contrastelor, iar alimentele sunt cu 70% mai scumpe decat media europeana. Nici serviciile medicale nu sunt mai accesibile, acestea fiind de doua ori mai  mari decat in alte tari europene.

Daca ar fi sa ne referim la cele mai bune pachete, care includ si beneficii pentru sanatate, ar trebui sa ne orientam catre tarile din Orientul Mijlociu, precum Bahrain si Emiratele Arabe Unite.

Hong Kong si Singapore sunt alte doua destinatii preferate de catre strainii care doresc o cariera de succes. Totusi, salariatii nu sunt multumiti de faptul ca in aceste tari este greu de stabilit un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Iata unde castiga strainii cele mai mari salarii din lume":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".