Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Nu te plac colegii de birou? Evita sa faci aceste lucruri

27 /Nov2017
Tags: de ce nu te plac colegii de birou

Desigur ca atunci cand petreci mult timp la locul de munca se mai intampla sa apara discutii si antipatii intre colegi, dar lucrurile pot fi remediate.

Daca remarci ca mai multi colegi par sa te evite sau sa nu te placa, ar trebui sa iti pui niste semne de intrebare. Poate ca ceva din ceea ce faci ii deranjeaza. Paote ca ai anumite obiceiuri deloc apreciate de catre cei din jur.

Este normal sa vrei sa te faci placut, sa promovezi, sa fii bine vazut, dar ai grija sa nu faci aceste lucruri cu orice pret. De asemenea, cauta sa iti respectii colegii de munca, cu orice pret.

Ce lucuri i-ar putea deranja pe ceilalti?

1. Vorbitul in exces. Ai obiceiul de a trancani toata ziua la birou, povestind toate detalii legate de viata ta? Oricat de simpatic si amuzant ai fi, la un moment dat s-ar putea sa deranjezi. Cu siguranta exista colegi care ar prefera sa lucreze in liniste. Asa ca nu ii deranja, incearca sa limitezi discutiile sau pastreaza-le pentru cand iesiti la o cafea.

2. Nu comanda mancare "intepatoare". Cu totii am trait momente penibile la birou, cand a trebuit sa iesim din incapaere pentru ca cineva a hotarat ca este o idee buna sa manance usturoi sau carnati. Unii oameni nu isi dau seama cat de tare pot deranja aceste chestiuni. Nu fi unul dintre ei.

De asemenea, o respiratie urat miroasitoare sau hainele imbibate cu miros de mancare s-ar putea sa nu fie pe placul tuturor. Este indicat sa pastrezi igiena si sa ai un parfum discret.

3. Nu ai notiunea de spatiu personal. Cu siguranta ai observat si tu astfel de oameni, care intra in "sufletul" tau, neinvitati. Ba mai mult de atat, iti folosesc obiectele personale sau biroul, in beneficiul lor. Evita sa fii una dintre acele persoane.

4. Faci glume nepotrivite. Nu deveni acel coleg pe care-l evita toti, din cauza umorului de prost gust. Evita glumele rasiste, cu tenta sexuala, religioase, etc. Niciodata nu poti sti pe cine lezezi, in acest fel.  

5. Vorbesti la telefon in birou. Colegii tai chiar nu sunt interesati de ce ti s-a intamplat tie aseara sau ce face sotia ta...Asa ca scuteste-i de aceste detalii inutile, din nou, unii dintre ei doresc sa lucreze in liniste si nu le place sa fie perturbati.


Asadar, acestea sunt doar cateva dintre obiceiurile care te pot pune intr-o lumina proasta la locul de munca, asa ca evita-le. De asemenea, stai departe de barfe si nu fi antisocial, in acest fel te vei intelege bine cu colegii de munca.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Nu te plac colegii de birou? Evita sa faci aceste lucruri":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".