Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Specialistii IT romani care lucreaza in strainatate ar dori sa se intoarca in tara

25 /Dec2017
Tags: specialisti it strainatatespecialisti it romania

Chiar daca foarte multi dintre specialistii IT din Romania au ales sa lucreze in strainatate, atrasi de veniturile mult mai mari, nu inseamna ca acestia nu ar dori sa se reintoarca in tara, la un moment dat.

In acest context, un studiu a aratat ca mai bine de 77% dintre specialistii IT ar dori sa se intoarca, daca conditiile vor permite acest lucru.

Studiul, realizat de DB Global Technology, a enumarat cateva dintre pretentiile romanilor dispusi sa revina. Acestia isi doresc conditii bune de munca, beneficii extra salariale si oportunitati de dezvoltare profesionala. Multi dintre specialistii IT doresc un context politic stabil, un sistem de educatie si sanatate puternice.

"Sectorul IT din Romania are un potential enorm si ofera numeroase oportunitati pentru specialistii in cautarea dezvoltarii profesionale, prin acces la proiecte variate si echipe experimentate aflate in continua extindere. Rezultatele acestui studiu indica atat disponibilitatea profesionistilor romani din strainatate de a reveni in tara, cat si necesitatea de a le oferi informatii complete si de actualitate despre beneficiile pe care le poate avea o cariera in Romania", a declarat Iulia Cirmaciu, director de resurse umane, informeaza Agerpres.


Aceasta a mai precizat ca, in urma analizelor, reiese ca romanii sunt dispusi sa se intoarca in tara in urmatorii 2 si 5 ani.

"Estimarile ANIS arata ca, in 2017, industria IT din Romania ajunge la venituri ce depasesc 4 miliarde de euro, iar prognozele indica posibile cresteri anuale de minimum 15% in urmatorii 3-5 ani. (...)", a declarat Valerica Dragomir, director executiv Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii.

La acest studiu au participat peste 400 de specialisti IT romani care s-au stabilit in tari ca: Olanda, Elvetia, Germania sau Marea Britanie.


 

Peste 8 milioane de specialisti IT lucrau in UE, in decursul anului 2016

La nivelul Uniunii Europene lucrau, in 2016, 8,2 milioane de specialisti in IT&C, respectiv 3,7% din totalul populatiei active, conform unui comunicat Eurostat. Romania se afla sub media europeana la acest capitol, insa a realizat progrese importante in ultimii cinci ani.

Tarile cu cei mai multi specialisti, raportat la numarul de persoane active in campul muncii, sunt Finlanda (6,6%), Suedia (6,3%) si Estonia (5,3%). La polul opus se afla Grecia (1,4%), urmata de Romania (2%) , Cipru si Letonia (ambele cu 2,2%)...citeste mai multe despre specialistii IT aici >>>

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Specialistii IT romani care lucreaza in strainatate ar dori sa se intoarca in tara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".