Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cele mai frecvente erori la completarea CV-ului

21 /Iun2016
Tags: completare cvformat cvrecrutare

Nu de putine ori, eforturile noastre de a oferi o aplicatie impecabila la postul mult dorit sunt subminate de erori pe care le-am fi putut evita, cu mai multa atentie.

Asa cum este important sa respectam cele mai bune recomandari pentru un CV remarcabil, la fel de necesar este sa stim care sunt erorile care apar cel mai des la completarea unui CV si cum sa le evitam.

In primul rand, numerosi candidati includ informatii personale irelevante, din dorinta de a include cat mai multe aspecte pozitive in CV si de a lasa impresia unei activitati bogate.
Nu uitati faptul ca recruiterii acorda doar cateva secunde fiecarui CV in parte, in etapa de selectie.

Prin urmare, informatiile irelevanta nu va vor fi de ajutor ci, dimpotriva, ar putea determina recruierul sa respinga aplicatia.
Fiti selectiv cu informatiile incluse, limitati-va la cerinte si oferiti doar datele care vor trezi interesul angajatorului.

Omiterea informatiilor semnificative poate fi la del de daunatoare precum incarcarea excesiva a CV-ului. Subliniati punctele-cheie, punctati aspectele esentiale intr-o forma cat ma clara si atragatoare. Mai mult, nu lasati neacoperite anumite lipsuri pe care specialistul HR le va interpreta defavorabil.

Nu ati lucrat o perioada de timp? Ati lucrat un interval foarte scurt la un alt angajator? Preintampinati posibilele reactii ale recrutorului, oferiti raspunsuri concise si edificatoare inca de la completarea CV-ului.

Un continut prea bogat si un format prea elaborat nu vor creea impresia pozitiva la care va asteptati. Oricat de indelungata si diversa ar fi experienta Dvs. profesionala, trebuie sa o prezentati strategic, trezind dorinta angajatorului de a afla mai mult.

Cu exceptia cazului in care aplicati pentru un post in design, CV-ul ar trebui sa respecte formatul clasic, fara fonturi neobisnuite, chenare sau segmentari excesive. Tineti cont de faptul ca trierea se face in etapa de vizualizare online a aplicatiilor.

Numerosi candidati ofera o introducere seaca si irelevanta, dar depun efort in prezentarea referintelor de la final. Dimpotriva: lucrati la prezentarea din introducere pana cand obtineti o fraza care sintetizeaza perfect brand-ul dvs. personal, pentru ca cei mai multi angajatori pun pret pe aceasta. In ceea ce priveste referintele, este suficient sa mentionati ca acestea sunt disponibile la cerere.

Greselile gramaticale sau de editare - da, va pot costa postul. Atentie mai ales la aplicatiile intr-o limba straina, care trebuie sa fie impecabile. Prezentarea este la fel de importanta ca si continutul. Nu trimiteti niciodata CV-ul catre un angajator, inainte de a verifica minutios corectitudinea continutului.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cele mai frecvente erori la completarea CV-ului":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".