Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

De ce NU este bine sa accepti orice job ti se ofera. La ce ar trebui sa fii atent

04 /Oct2016
Tags: loc de muncainterviu angajarebonusuri salariale

Atunci cand te afli in situatia de a fi somer, poti fi uneori dispus sa faci anumite compromisuri pentru a reusi sa te angajezi, chiar daca nu ai gasit ceva corespunzator pregatirii tale.

 

Desigur ca tentatia este mare atunci cand un angajator iti ofera un loc de munca bine platit, dar inainte de a spune da, ar fi bine sa analizezi putin propunerea care ti se face.

Din dorinta de a se angaja multi oameni nu prea dau atentie la informatiile despre noul job, fiind cuprinsi de euforia momentului.

Acest lucru poate dauna acelor persoane, mai ales ca nu toti angajatorii sunt de incredere, iar multi nu prezinta situatia reala a companiei si/sau a jobului pe care urmeaza sa-l ocupe o anume persoana. Deci, ce urmeaza dupa ce o persoana primeste un raspuns afirmativ din partea unei companii?

 

La ce ar trebui sa te gandesti inainte de a spune DA, unei oferte de angajare:

 

1. Este important de stiut exact ce functie vei ocupa. Cu cat obtii mai multe detalii, cu atat mai bine. In acest fel, iti vei face o idee asupra indatoririlor care te asteapta si vei avea parte de mai putine surprize pe viitor. Asa ca cere cat mai multe lamuriri in acest sens.

2. Afla care este salariul de baza. De multe ori, poate fi aspectul esential, atunci cand vine vorba de un nou loc de munca. Desigur, acest detaliu nu este totul, dar este bine sa stii cat de des vei primi banii si afla in cat timp vei fi eligibil pentru o marire de salariu. Desigur, nu uita ca o marire de salariu tine si de perfomantele tale in cadrul companiei.

3. Bonusurile salariale. Viitorul angajator ar trebui sa te informeze in ce conditii poti beneficia de bonusurile salariale sau daca acestea pot reprezenta un procent din salariu.

4. Beneficiile jobului. Afla cat mai multe detalii despre asigurarile de sanatate si descopera care este tipul de abonament de care beneficiezi. Este bine de stiut cat costa asigurarea de sanatate si ce procent acopera compania angatoare.

De asemenea, tine minete ca nu este bine sa dai raspunsul pe loc, ci mai bine cere un ragaz de doua zile pentru a analiza serios propunerea companiei angajatoare.

Tine minte ca in oferta de munca trebuie mentionata si data de incepere a noului job, acest fapt fiind important pentru cei care lucreaza la alta companie, acestia avand nevoie de un ragaz de cel putin doua saptamani, pana sa poate ocupa noul loc de munca.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "De ce NU este bine sa accepti orice job ti se ofera. La ce ar trebui sa fii atent":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".