Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Vrei sa fii cel mai bun la interviu? Evita aceste 5 greseli

14 /Iun2016
Tags: interviu angajaregreseli interviurecrutare resurse umane

Partea proasta atunci cand vine vorba de interviuri este ca, oricat de bine te-ai pregati, o singura greseala poate sa strice totul. Afla ce nu trebuie sa faci niciodata in cadrul unui interviu.

Diferenta intre un candidat de succes si unul care va fi respins consta, de multe ori, nu atat in plusurile celui dintai, cat in erorile celui de-al doilea, care il descalifica din start.


Afla care sunt cele mai semnificative greseli in timpul unui interviu si invata sa le eviti.

1. Nu confunda interviul cu un interogatoriu

Majoritatea candidatilor se asteapta sa fie interogati de catre recruiter. Altfel spus, o singura persoana pune intrebarile, iar cealalta doar raspunde.
Interviul este o conversatie de afaceri: aceasta este premisa de la care trebuie sa pornim, cu o atitudine corespunzatoare. Interviul de succes este un dialog la fel de interesant si dinamic pentru ambii interlocutori, nu un interogatoriu stanjenitor.

2. Ratarea momentului prezentarii personale

De multe ori, candidatii uita ca nicio persoana nu isi poate mentine atentia focalizata prea mult timp. Clasica intrebare "Spune-mi mai multe lucruri despre tine" nu este o invitatie la un monolog interminabil. Profita de acest moment pentru a te prezenta in cateva cuvinte-cheie, care sa duca dialogul mai departe.

3. Prezentarea defectelor drept calitati

Recruiterii au auzit deja, de sute de ori, raspunsul-cliseu, prin care slabiciunile sunt descrise intr-o lumina pozitiva si mascate drept calitati.
Atunci cand adreseaza aceasta intrebare, angajatorii vor sa afle cum abordezi o problema, cat de proactiv esti in gasirea unor solutii pentru corectarea respectivului "defect". Fii sincer in descrierea slabiciunilor, dar arata ceea ce faci in legatura cu aceste probleme.

4. Stii totul despre companie, dar nu si despre tine

Toti candidatii stiu ca trebuie sa cunoasca principalele date, cel putin, despre compania si postul pentru care aplica. Dar au ezitari cand trebuie sa prezinta informatii esentiale despre ei insisi. Stii se te prezinti in cea mai buna lumina? Stii sa descrii in cel mai bun mod realizarile tale, obiectivele si competentele?
Pregateste-te sa rapunzi rapid si eficient la orice intrebare legata de background-ul tau profesional.


5. Nu adresezi intrebari la finalul interviului

La fel ca in cazul momentului prezentarii personale, finalul interviului este un alt moment important. A nu pune intrebari nu inseamna ca esti perfect stapan pe situatie, ci denota lipsa de interes.
Cel mai bine ar fi sa pregatesti o intrebare foarte buna, inainte de interviu, pe baza informatiilor pe care le ai despre job-ul si compania respectiva.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Vrei sa fii cel mai bun la interviu? Evita aceste 5 greseli":
Rating:

Nota: 4.08 din 5 din 6 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".