Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

CIM: Angajatorul are obligatia sa pastreze o copie la fiecare punct de lucru?

09 /Oct2019
Tags: copie cimpuncte de lucru copie cim

Va readucem aminte ca, potrivit art. 119 din Codul muncii, angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca definit potrivit art. 16 indice 1 evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit al programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.


Iata o speta intalnita pe PortalCodulMuncii.ro: "Daca angajatorul are mai multe puncte de lucru in tara este obligat sa pastreze o copie ale contractelor individuale de munca ale angajatilor din acel loc de munca si la sediul punctului de lucru? Mentionam ca contractele de munca sunt arhivate si pastrate la sediul central al angajatorului."


Raspunsul specialistilor:

 

Conform art. 16 indice 1 alin. (1) din Codul muncii, in sensul art. 16 alin. (4), locul de munca reprezinta locul in care salariatul isi desfasoara activitatea, situat in perimetrul asigurat de angajator, persoana fizica sau juridica, la sediul principal sau la sucursale, reprezentante, agentii sau puncte de lucru care apartin acestuia.

Conform alin. (2) al aceluiasi articol, copia contractului individual de munca se pastreaza la locul de munca definit conform alin. (1) pe suport hartie sau pe suport electronic, de catre persoana desemnata de angajator in acest scop, cu respectarea prevederilor privind confidentialitatea datelor cu caracter personal. (text completat prin Legea nr. 88/2018).

IMPORTANT!

Angajatorul este obligat sa pastreze la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc (art. 16 alin. (4) din Codul muncii).


Data fiind aceasta situatie, angajatorul are obligatia sa pastreze o copie a CIM la fiecare punct de lucru pentru salariatii care lucreaza la punctul de lucru respectiv.

 

...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>

 

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "CIM: Angajatorul are obligatia sa pastreze o copie la fiecare punct de lucru?":
Rating:

Nota: 4.06 din 5 din 9 voturi


Comentarii 1 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu


marius 2018-08-22 06:54:18

am urmatoarea nedumerire: ce relevanta are copia dupa contractul de munca? poate intre timp s-au incheiat zeci de acte aditionale care modifica acel contract.sau trebuia cumva si acestea sa existe in copie la punctul de lucru? nu cumva trebuie sa existe tot dosarul personal in copie? si daca locul de munca este pe drumuri (sofer) atunci nu cumva ar trebui sa ai un biblioraft cu tine cu toate doacumentele in copie? nu mai stiu ce sa inventeze pentru a controla totul in privat in conditiile in care unui bugetar nu i se respecta nici un drept.

Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".