Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Femeile si rolul lor in motivarea angajatilor

10 /Iul2017
Tags: femei liderlidership femeimotivarea angajatilor

Pana nu demult, femeile erau date la o parte atunci cand venea vorba de lidership si acordarea unor functii cheie, dar in ziua de astazi lucrurile stau cu totul altfel.

Asa se face ca studiile in domeniu arata ca femeile din ziua de astazi ocupa pozitii importante. Atunci cand vine vorba de motivarea angajatilor, adica resurse umane, se pare ca femeile isi fac treaba mai bine. Astfel, acestea reusesc sa gaseasca solutii eficiente pentru a stimula angajatii, cum ar fi cresterile salariale sau beneficiile substantiale. Iar managerii sunt multumiti, avand in vedere ca femeile reusesc sa gaseasca strategii care functioneaza, la preturi foarte accesibile.

Asadar, in ziua de astazi vom vedea din ce in ce mai multe femei in functii de conducere.

Cum reusesc femeile, atunci cand discutam de motivarea angajatilor?

1. Femeile inteleg mai bine valoarea relatiilor sociale. Daca barbatii tind sa se focuseze mai mult pe rezultate, in cazul femeilor lucrurile stau cu totul altfel. O femeie intelege mai bine importanta relatiilor interumane, inainte de orice. Asadar, femeile reusesc sa construiasca relatii colegiale puternice si au capacitatea de a-i motiva pe angajati, dand dovada de rabdare si intelegere.

2. Femeile rezolva probleme intr-o maniera creativa. Si la acest capitol femeile stau mai bine. Acestea au rabdarea de a gasi solutii viabile, intr-un timp mult mai scurt. Gratie empatiei, a spiritului de organizare si a integritatii, femeile reusesc sa fie lideri desavarsiti. Desigur ca multe femei le admira, avand in vedere ca acestea promoveaza concediile de maternitate lungi si munca flexibila, in cazul acestora.

3. Femeile reusesc sa gaseasca un echilibru intre profesie si prietenie. Este important ca angajatii sa se simta in largul lor la locul de munca, iar femeile cu functii importante reusesc sa creeze un mediu de acest gen, la birou. Atunci cand un angajat se simte relaxat si apreciat, va veni cu drag la munca. Si ghici ce se petrece atunci? Va lucra cu mai mult spor, iar angajatorii vor avea de castigat.


Femeile au capacitatea de a aduce un plus de energie si prospetime organizatiilor de business, ceea ce duce la expansiunea acestora. De asemenea, atitudinea femeilor contrazice teoriile invechite, care sustineau ca doar prin foarte multa disciplina si o oarecare stare de frica angajatii vor fi motivati sa munceasca.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Femeile si rolul lor in motivarea angajatilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".