Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Locuri de Munca Verzi 2018-2025 si planul de actiuni pentru implementarea acestora

06 /Aug2018
Tags: locuri de munca verzieconomie verdecreare locuri de munca verzi

Guvernul a aprobat, in sedinta din 2.08.2018, un Proiect de Hotarare care stabileste Strategia Nationala pentru Locuri de Munca Verzi 2018-2025 (SNLMV) si Planul de actiuni pentru implementarea Strategiei Nationale pentru Locuri de Munca Verzi 2018-2025, masuri prevazute in Programul de guvernare 2017 – 2020, Capitolul „Politici publice in domeniul Muncii si Justitiei Sociale” .

Prin stimularea si valorificarea potentialului generator de locuri de munca verzi al sectoarelor economice competitive, Strategia Nationala pentru Locuri de Munca Verzi 2018 – 2025, un document strategic initiat de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, urmareste o ocupare durabila si atingerea unei rate de ocupare a persoanelor in varsta de 20-64 de ani de 70%, tinta nationala stabilita in contextul Strategiei Europa 2020.

Un proces deosebit de complex, tranzitia spre o economie verde presupune o serie de activitati din sectoare economice diverse, care au ca numitor comun raportarea directa sau indirecta la mediu, astfel ca in Planul de actiuni pentru implementarea strategiei au fost stabilite trei obiective specifice:

  • · stimularea antreprenoriatului si crearii de locuri de munca verzi, cu accent pe sectoarele de competitivitate crescuta identificate in Strategia Nationala pentru Competitivitate 2014 - 2020 si in Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014 – 2020;
  • · dezvoltarea competentelor fortei de munca in vederea asigurarii unei ocupari de calitate in sectoarele competitive, generatoare de locuri de munca verzi;
  • · consolidarea cooperarii cu actorii relevanti si dialogului cu partenerii sociali din sectoarele cu potential pentru crearea de locuri de munca verzi.

Finantarea masurilor prevazute in planul de actiuni revine fiecarei institutii sau autoritati publice responsabile cu implementarea strategiei, prin absorbtie de fonduri europene nerambursabile si prin cofinantarea publica a proiectelor. Un rol foarte important il vor avea si investitiile private.

Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Mediului, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Cercetarii si Inovarii, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei si Ministerul Transporturilor sunt principalele institutii responsabile cu implementarea strategiei.

 


Sursa: Ministerul Muncii

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Locuri de Munca Verzi 2018-2025 si planul de actiuni pentru implementarea acestora":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".