Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

PROCEDURA DE AUTORIZARE A AGENTULUI DE MUNCA TEMPORARA: CONDITII

13 /Oct2016
PROCEDURA DE AUTORIZARE A AGENTULUI DE MUNCA TEMPORARA: CONDITIITags: autorizatie functionaremunca temporaraagent

ATENTIE! Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoana juridica in vederea obtinerii autorizatiei de functionare ca agent de munca temporara sunt cumulative, iar nerespectarea acestora duce la respingerea dosarului depus. Filialele persoanei juridice se supun separate procedurii de autorizare ca agent de munca temporara.

I. In vederea obtinerii autorizatiei de functionare ca agent de munca temporara, persoana juridica, trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
1. sa fie constituita ca persoana juridica potrivit prevederilor legale in vigoare;

2. obiectul principal de activitate preavazut in actul constitutive, trebuie sa fie "Activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului conform codului CAEN 7820";
3. obligatiile bugetare achitate la zi, conform legislatiei in vigoare, catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, inclusive contributia la sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul asigurarilor sociale de sanatate si bugetele locale;
4. sa nu figureze in evidentele cazierului fiscal cu fapte sanctionate de reglementarile financiare, vamale si nici cu cele care arivesc discplina financiara;
5. sa nu fi fost sanctionata contraventional, in ultimele 24 de luni anterioare datei formularii cererii de autorizare, pentru incalcarea prevederilor legislatiei muncii, comerciale si fiscale; contraventiile cu privire la care exista o actiune pe rolul instantelor de judecata vor fi luate in considerare numai daca pana la data solutionarii cererii de autorizare s-a pronuntat cu privire la acestea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila;
6. sa constituie garantia financiara prin depunerea unei sume intr-un const distinct deschis la o banca din Romania, care sa acopere contravaloarea a 25 de salarii de baza minime brute pe tara, garantate in plata, la care se adauga contributiile datorate de catre angajator bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului asigurarilor pentru somaj si bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate;

IMPORTANT!
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este stabilit prin Hotararea Guvernului nr. 1.225 din 14 decembrie 2011, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 922 din 27 decembrie 2011. Astfel, potrivit acestui act normative incepand cu data de 1 ianuarie 2012 salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2012, reprezentand 4,13 lei/ora.

7. sa nu aiba inscrise in certificatul constatator eliberat de oficiul registrului comertului mentiuni din care sa rezulte ca persoana juridica se afla in procedura de reorganizare sau faliment, potrivit legii.


Informatii detaliate, clare, complete care va pun la curent cu tot ceea ce trebuie sa cunoasteti in legatura cu agentii de munca temporara: de la infiintare si pana la incheierea contractului de munca temporara, totul deslusit!

Explicatii bazate pe temeiuri legale!

Concluzii, intrebari si raspunsuri care lamuresc si mai bine totul! Pentru un viitor mai limpede!


  CLICK AICI PENTRU DETALII! 
Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "PROCEDURA DE AUTORIZARE A AGENTULUI DE MUNCA TEMPORARA: CONDITII":
Rating:

Nota: 4.42 din 5 din 6 voturi


Comentarii 1 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu


ionela 2014-11-12 00:38:01

MOBILIZARE SOCIETATI AFECTATE – Distrubuiti masiv
Societatile care platesc diurne personalului detasat in strainatate sunt invitate la o mobilizare generala (societati din orice domeniu: constructii, agriculatura, munca temporara, transporturi, hoteluri, vanzari etc..) intrucat controalele recente de la ANAF si antifrauda obliga la impozitarea tuturor diurnelor.

http://www.detasare.com/mobilizarea-companiilor-care-detaseaza-personal/

Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".