Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cei mai activi angajatori in primele luni din 2017. Aceasta industrie este in top

30 /Mar2017
Tags: locuri de munca 2017cele mai cautate piete de munca 2017cele mai cautate joburi 2017

Primele luni ale lui 2017 au trecut repede, iar un studiu arata deja care sunt cei mai mari 50 de angajatori din piata locala, in functie de numarul de locuri de munca disponibile.

Acestia au cautat sa recruteze in total aproape 5.600 de angajati in primul trimestru din 2017, iar cele mai multe joburi au fost scoase la bataie in industrii precum retail, business process outsourcing (BPO), auto, in sectorul farmaceutic, dar si in cel bancar sau de telecomunicatii, arata datele eJobs Group, compania care detine cea mai mare platforma de recrutare online de pe plan local.



700 de joburi noi in companiile de retail clasate in topul primilor 50 cei mai activi angajatori

Romanii aflati in cautarea unui nou loc de munca in primele trei luni ale acestui an au avut la dispozitie aproximativ 700 de joburi noi in companiile de retail clasate in topul primilor 50 cei mai activi angajatori.

In clasament urmeaza sectoarele auto & transporturi si farmaceutic, cu peste 500 de pozitii disponibile fiecare. Iar aproximativ 350 de pozitii au fost disponibile si in sectorul financiar bancar, cei mai activi angajatori pe eJobs in primele trei luni din 2017 fiind Banca Transilvania, BCR, ING Bank si Garanti Bank.

 Printre celelalte sectoare clasate in top se numara telecomunicatiile, cu aproximativ 250 de joburi, distributia cu 240 de joburi si industria jocurilor, cu 230 de pozitii disponibile in primele trei luni din 2017.

Preferintele candidatilor coincid cu clasamentul celor mai activi angajatori. Astfel, companiile din domeniul retail au strans peste 45.000 de aplicari la joburile publicate pe eJobs in primul trimestru. Foarte cautate au fost si locurile de munca din domeniul distributiei, cel mai activ angajator din domeniu, anume Interbrands, inregistrand un volum de aproximativ 15.000 de aplicari pentru cele peste 110 pozitii deschise. Nu in ultimul rand, joburile din sectoarele auto si farmaceutic au atras peste 7.500 de aplicanti fiecare.

"Este incurajator ca in primul trimestru din 2017 se confirma semnalele de crestere a increderii angajatorilor pe care le-am primit in ultima parte a anului trecut. In continuare, cele mai bune perspective de angajare vin din partea industriilor de retail, BPO si auto, insa vedem un interes accentuat si in zone care au cunoscut o scadere in ultimii ani, cum este de exemplu industria bancara", declara Bogdan Badea, Head of Sales eJobs.

Cele mai multe joburi au fost disponibile in Capitala si vestul tarii

Clasamentul este condus de capitala, cu 17.756 de locuri de munca disponibile, si de vestul si nord-vestul tarii, unde companiile care recruteaza prin platforma eJobs au scos la bataie aproape 13.200 de joburi. Partea de est (nord-est si sud-est) au fost aproape 8.000 de pozitii deschise, iar companiile din centrul tarii au cautat sa recruteze peste 5.400 de angajati. Nu in ultimul rand,  regiunea de Sud-Muntenia a inregistrat 3.148 de joburi pe platforma eJobs in primul trimestru.

Sursa: ejobs

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cei mai activi angajatori in primele luni din 2017. Aceasta industrie este in top":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".