Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Generatia tanara nu mai doreste sa lucreze 8 ore pe zi si renunta repede la locul de munca

03 /Oct2016
Tags: munca de acasareducere program muncaangajati tineri

Daca pana nu demult toata lumea accepta faptul ca trebuie sa lucreze cel putin 8 ore pe zi, se pare ca generatia tanara incearca sa schimbe aceasta situatie.

 

Conform Mediafax, tinerii din generatia digitala, adica cei care au pana in 29 de ani, sunt mereu in cautare de noutate, atunci cand vine vorba de munca si se plictisesc foarte repede. Desigur, sunt adaptabili si reusesc sa se acomodeze rapid, asa ca angajatorii incearca sa se conformeze.  

Mihai Bajan, consultant la firma Stein & Partners: "Si noi, generatia de dinainte, am vrut sa ardem etape, dar am muncit mult pentru a ajunge unde vrem, am muncit si peste zece ore pe zi. Tinerii de acum nu vor sa munceasca asa mult si daca nu le convine pleaca la alt angajator."


Companiile tin pasul cu noile cerinte ale tinerilor


Astfel, tot mai multe companii au inceput sa tina cont de cerintele noilor angajati, mai ales ca foarte multi tineri demisioneaza repede, daca nu le sunt respectate parerile. Multi angajatori au declarat ca cei din generatia tanara nu doresc sa mai lucreze 8 ore pe zi si de asemenea nu vor sa stea la birou, pana la ora 6. "Tinerii de acum nu vor să munceasca asa mult si daca nu le convine pleaca la alt angajator", a mai adaugat Mihai Bajan.

Multi dintre tinerii angajati nu tin cont de reguli: intarzie la intalniri, nu asculta sfaturile superiorilor si nu au nici gand sa se schimbe, pentru a se potrivi postului. "Dar cei care sunt buni sunt fabulosi. Depinde si ce profil de om vrei sa atragi in organizatie", a concluzionat consultantul.

 

Munca de acasa, alt subiect sensibil pentru angajatori


Gratiei evolutiei tehnologice, se preconizeaza ca, in cativa ani, tot mai multi oameni vor lucra de acasa. In contextul in care multe dintre joburile cotidiene nu necesita neaparat deplasarea angajatului la locul efectiv de munca, acest lucru ar fi benefic pentru angajatii romani.

Conform wall-street.ro, angajatorii romani incep sa fie mai deschisi la acest tip de munca, existand deja cateva companii care le ofera oamenilor facilitatea de a lucra de acasa, in anumite zile ale saptamanii.

Specialistii declara ca in tarile dezvoltate tot mai multi salariati lucreaza de acasa, iar in acele locuri angajatorii au reusit sa treaca peste prejudecata conform careia angajatii nu ar fi eficienti, in acest fel.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Generatia tanara nu mai doreste sa lucreze 8 ore pe zi si renunta repede la locul de munca":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".