Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Secretele recrutarii: 5 adjective pe care trebuie sa le auzi de la candidatul ideal

19 /Iul2016
Tags: recrutareinterviucandidat interviu

Procesul de recrutare devine din ce in ce mai important, pe masura ce cresc solicitarile pentru angajati talentati si specializati in domenii de ultima ora.

Fie ca vorbim de posturi clasice, fie ca vorbim de cele mai noi ocupatii aparute odata cu dezvoltarile rapide din IT si Social Media, recrutarea este o etapa esentiala. Cum stim ca am selectat cei mai buni oameni? Orice companie este interesata de continuitate si de integrarea fireasca a noilor angajati, pentru o buna desfasurare a activitatii si asigurarea productivitatii.

Asa cum stiu foarte bine specialistii in recrutare, CV-urile sunt importante pentru trierea candidatilor care nu indeplinesc conditiile minime sau care dau dovada de anumite semne de alarma. Insa, CV-urile nu pot face mai mult de atat. Nu putem sti prea multe despre persoana respectiva, pe baza informatiilor seci si destul de standardizate dintr-un CV.

Interviul, la randul sau, pune o serie de probleme in practica. In timp ce unii recruiteri il transforma intr-o procedura laborioasa si complexa, alti profesionisti HR se limteaza la intrebari standard, care ofera prea putine posibilitati de a afla mai multe aspecte subtile referitoare la candidat.

Problema este urmatoarea: in cazul unor candidati cu aceleasi calitati si succese profesionale, cum determinam care este persoana potrivita in organizatia noastra?

Dave Porter, manager al companiei Baystate Financiar din Boston, SUA, este unul dintre putini manageri care a decis ca departamentul de HR raspunde de performanta ulterioara a candidatilor recrutati.

Astfel, in urma rezultatelor obtinute, a concluzionat ca exista 5 adjective care indica un candidat ideal:

- onest/corect


- punctual
- curios
- responsabil
- respectuos

Fiecare dintre acestea corespunde unui domeniu esential pentru activitatea profesionala, de la modul in care coopereaza cu ceilalti pana la posibilitatea de crestere pe plan profesional. Aceste adjective care tin de caracter sunt cele mai importante pentru identificarea candidatului perfect, afirma Porter.

Exista si adjective negative? Chiar daca un candidat isi alege cu grija cuvintele prin care se descrie, exista anumite adjective care pot "da de gol" o persoana nepotrivita. Acestea sunt adjectivele care indica egocentrismul, superficialitatea si iresponsabilitatea.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Secretele recrutarii: 5 adjective pe care trebuie sa le auzi de la candidatul ideal":
Rating:

Nota: 4.31 din 5 din 8 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".