Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

STUDIU: copiii din ziua de astazi, vor avea meserii care, in prezent, nu exista. Unde se va ajunge

14 /Nov2016
Tags: joburi in viitorautomatizare muncameserii noi

Intr-o lume in care din ce in ce mai multe domenii incep sa fie automatizate, se pare ca in viitor si meseriile vor fi cu totul altele. Astfel, un studiu recent arata ca peste 60% dintre copiii din ziua de astazi, vor avea joburi care inca nu s-au inventat, pe fondul tehnologiei care avanseaza de la an la an.

In acest context, mai bine de 50% dintre joburile actuale vor fi afectate de automatizare, companiile fiind preocupate de securitatea cibernetica.

„Noi credem ca succesul in aceasta era digitala este conditionat de aducerea subiectului legat de digitalizare pe masa Consiliului de Administratie“, sustine Petr Pavlu, directorul diviziei Ingineria Sistemelor din cadrul Cisco EMEA.


„E foarte important ca tehnologia pe care o folosesti pentru viteza, pentru agilitate, sa fie tot timpul la zi“, (...) tehnologia este asadar importanta, dar trebuie sa existe o cultura organizationala care sa ii incurajeze pe oameni sa inoveze si chiar sa greseasca; trebuie sa incerci mai multe lucruri pana gasesti unul care functioneaza.“, explica Pavlu.

 

Angajatul care va lucra 24 de ore pe zi?

 

Oricat de ciudat ar parea, s-ar putea ca in curand sa fim inlocuiti de...roboti. Conform cercetatorilor de la Oxford University, anumite meserii din domeniul financiar, cel de audit sau contabilitate ar putea fi in curand automatizate. Iar probabilitatea ca acest lucru sa se intample depaseste 90%, mai spun realizatorii studiului "The future of employment: How susceptible are jobs to computerisation?"

 

Astfel, multe dintre joburile din ziua de astazi fie vor disparea, fie vor fi in mare parte realizate de roboti, special conceputi in acest sens. Mai multe despre robotii care vor inlocui oamenii poti citi aici.


Desigur ca omenirea este speriata de acest trend, multi temandu-se ca isi vor pierde joburile mai repede decat se asteapta, daca tehnologia va evolua in aceeasi maniera.


Ce este de facut? Este mai mult decat evident ca in era in care traim oamenii trebuie sa se adapteze schimbarilor majore care isi fac loc, incet, incet in vietile tuturor. Probabil ca oamenii vor continua sa aiba un rol important in gestionarea proceselor de munca, chiar daca joburile, asa cum le cunoastem acum, vor suferi schimbari majore.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "STUDIU: copiii din ziua de astazi, vor avea meserii care, in prezent, nu exista. Unde se va ajunge":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".