Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Un nou factor important in recrutare: Cat de usor se adapteaza angajatul

26 /Sep2016
Tags: recrutaredezvoltare profesionalapregatire profesionala

Daca pana nu demult cel mai important factor in alegerea unui nou angajat era reprezentat de competentele tehnice, se pare ca angajatorii si-au schimbat prioritatile.

 

Spre deosebire de anul 2008, in momentul prezent un factor decisiv in procesul de recrutare tine de adaptabilitatea candidatului.

Cu alte cuvinte, angajatorii doresc sa colaboreze cu oamenii care se pot "adapta si pot fi modelati usor, acestia reusind sa se dezvolte cu usurinta. Cel mai important pentru noi sunt in acest moment oamenii care nu au probleme de adaptabilitate si se pot obisnui usor cu schimbarile", a declarat  Dana Tudor Tanase, managing partner din cadrul firmei de consultanta in resurse umane Creative&Bright, pentru Mediafax.

In urma cu cativa ani, managerii cautau acei candidatii care dadeau dovada de competente tehnice deosebite, dar se pare ca lucrurile s-au schimbat mult intre timp.

Angajatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au remarcat ca tinerii tind sa-si schimbe frecvent joburile, acest lucru devenind un lucru normal in anul 2016. Desigur, acest lucru nu este pe placul managerilor de companii, care ar dori colaborari pe termen lung cu angajatii. Tocmai de aceea, in ultima vreme se pune accent pe gradul de adaptabilitate al candidatului.

Ce isi mai doresc angajatorii de la candidatii anului 2016?

Desigur ca difera, in functie de varsta si nivelul de pregatire al viitorului angajat. De exemplu, pentru tinerii care sunt la inceput de drum si se afla in cautarea primului job, angajatorii cauta persoane care au fost proactive in periada studiilor si care s-au angajat in programe de voluntariat, internship-uri sau alte tipuri de training.


In cazul Seniorilor, managerii pun in continuare pret pe experienta anterioara a acestora, in domeniul ales. De asemenea, renumele companiilor la care acestia au lucrat, pare sa fie alt factor de decizie, care devine tot mai important, in ultima vreme.

Exista vesti bune pentru cei care se afla in cautarea unui job, in contextul in care in 2016, a crescut numarul de companii care vor sa recruteze. Managerii recomanda candidatilor sa accepte si pozitii entry-level, in special in cadrul  acelor companii unde exista sanse reale de dezvoltare profesionala.

Angajatorii le mai recomanda candidatiilor sa nu isi supraevalueze competentele si sa evite sa aplice la pozitii care nu au nicio legatura cu pregatirea lor.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Un nou factor important in recrutare: Cat de usor se adapteaza angajatul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".