Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Totul despre fidelizarea angajatilor

13 /Oct2016
Tags: management hrfidelizare angajatifidelizare angajati cheieangajati cheie

Fidelizarea angajatilor reprezinta primul pas pentru prevenirea cresterii nivelului fluctuatiei de personal.

Dupa cum bine stie, fluctuatia de personal este, in mod clar, una dintre cele mai mari provocari cu care managerii de resurse umane au de dus batalii continue. Ne gandim la investitiile efectuate in angajatii nostri, la costurile necesare pentru recrutare si specializare, la bunul mers al departamentelor noastre.

Pentru a evita fluctuatia de personal in compania dvs., primul pas este de a recruta si selecta omul potrivit pentru locul potrivit.

Mai mult, este esential ca eforturile noastra sa fie concentrate catre pastrarea in firma, pe termen cat mai lung, a angajatilor si in special a celor care ocupa pozitii-cheie.

Iata si cateva motive pentru care fidelizarea angajatilor trebuie sa fie una dintre cele mai importante preocupari in calitate de manager de resurse umane:

- In numeroase situatii, pentru a ocupa o pozitie-cheie in cadrul firmei este dificil sa identifici un inlocuitor la fel de valoros precum era cel care a parasit firma. Luam in considerare si cheltuielile si timpul consumat pentru o noua recrutare.

- Mai mult, luam in considerare riscurile aferente plecarilor din firma. Odata cu plecarea unui angajat din firma, se pierd si investitiile efectuate cu instruirea sa. Luam in calcul training-urile si alte activitati de formare profesionala.

- De asemenea, tinem cont de faptul ca, in numeroase cazuri, plecarea unei persoane-cheie poate aduce firmei un prejudiciu de imagine sau chiar o pierdere impresionanta de clienti importanti.

- Mai mult, nu neglijam si riscul ca informatiile valoroase si experienta profesionala ale angajatului cheie sa ajunga direct in tabara competitiei.

De aceea, tinand cont de toate aceste informatii, recomandam ca toate cheltuielile efectuate pentru fidelizarea angajatilor si angajatilor-cheie sa fie considerate drept investitii vitale pentru o firma.

Nu putem tine cont niciodata de superficiala conceptie conform careia "oricine poate fi inlocuit oricand". Tinem cont de faptul ca oamenii valorosi reprezinta cea mai importanta comoara pentru o firma si pentru viitorul ei.

Mult succes in managementul resurselor umane!
Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Totul despre fidelizarea angajatilor":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi


Comentarii 1 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu


cornel 2015-09-24 22:12:41

Oferta noua de castigat bani! Suntem in plina dezvoltare si inca mai avem nevoie de colaboratori seriosi si harnici, care vor sa castige bani in timpul liber, chiar si cate 2 ore pe zi. Asiguram contract de comision si instruire gratuita. Cere seriozitate maxima. Solicitati acum detalii la adresa de email: cornelmiti@gmail.com

Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".