Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce locuri de munca au cele mai mari salarii: IT, contabilitate sau vanzari? Ce aleg tinerii cand se angajeaza?

29 /Sep2016
Tags: locuri de muncajoburi bine platitedomenii angajare

Chiar si atunci cand vine vorba de locuri de munca, exista anumite curente care se remarca, intr-un anumit interval de timp.

Spre exemplu, in anul 2016, au fost cele mai cautate joburile din domenii ca: ingineria, vanzarile si contabilitatea, conform unui sondaj realizat de ejobs.ro

Domeniul IT, unde este cunoscut faptul ca salariile sunt cu mult peste medie, se situeaza pe locul 5, in topul preferintelor, iar pe aceeasi pozitie se afla si domeniul Achizitii-Logistica-Aprovizionare si Management-Consultanta.

 

Cele mai bine platite domenii in Romania

 

Potrivit  Mediafax, cel mai bine platite joburi in Romania sunt cele din domeniile inginerie, productie, servicii bancare si financiare, contabilitate si asigurari.

Cand vine vorba de salarii, cei care lucreaza in domeniile contabilitate si asigurari pot ajunge sa castige pana la 108.000 euro pe an, urmati de servicii bancare si financiare cu 67.000 euro/an si inginerie si productie care pot castiga aproximativ 30.000 de euro pe an.

Sondajul a mai aratat ca domeniul in care se angajeaza cei mai multi barbati este cel al Transporturilor, cu un procent de 94%. Se pare ca femeile prefera in continuare domeniul Secretariat-Administrativ unde prezenta feminina este 89%.

Urmatoarele domenii preferate de barbati sunt IT-Hardware si Constructii, pe cand femeile aleg sa lucreze in Contabilitate-Finante si Resurse umane.


In ce domenii prefera sa lucreze tinerii


Tinand cont de varsta, sondajul in cauza a mai ilustrat ca domeniul Publicitatii este preferat de tineri, pe cand Agricultura, Managementul si Productia sunt dominate de Seniori.

Astfel, mai bine de 50% dintre cei care aleg sa lucreze in Publicitate sunt tineri cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. 41% dintre tinerii chestionati prefera sa lucreze in Media Jurnalism, iar 40% aleg IT-Hardware.

Cei cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani prefera sa lucreze in IT – Software si Marketing.

Cei care lucreaza in Agricultura, Productie si Management sunt seniorii, cu varste cuprinse intre 45 si 54 de ani.

In acest moment, in domeniul Constructiilor, al Transporturilor şi al Ingineriei lucreaza cu precadere persoane intre 55 si 65 de ani.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce locuri de munca au cele mai mari salarii: IT, contabilitate sau vanzari? Ce aleg tinerii cand se angajeaza?":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".