Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cele mai mari avantaje ale programelor de training

19 /Mai2016
Tags: trainingactivitate profesionalaangajatcompanie

Training-ul este procesul prin care un angajat dobandeste competentele specifice activitatii pe care trebuie sa o desfasoare, in vederea obtinerii celor mai bune rezultate profesionale.

Training-ul nu este un proces continuu, dar este necesar in fiecare noua etapa a unei activitati profesionale si pentru fiecare nou angajat. Programele de training sunt necesare in orice organizatie pentru imbunatatirea calitatii efortului profesional si ajuta angajatii sa dobandeasca cunostintele si competentele necesare.

Avantajele programelor de training pentru companie

1. Cresterea eficientei angajatilor - Activitatea profesionala devine mult mai eficienta atunci cand angajatii inteleg ceea ce au de facut si cunosc cele mai bune practici legate de munca lor

2. Supraveghere redusa - Cu cat training-ul este mai eficient, cu atat mai repede va reusi angajatul sa isi indeplineasca sarcinile in mod independent.

3. O mai mare implicare a celor mai noi angajati - programele de training corect realizate sunt factorul decisiv in determinarea viitorului unu angajat.

4. Cresterea angajamentului din partea personalului - un angajat cu expertiza si vechime este tentat sa schimbe locul de munca daca simte ca stagneaza. Programele de traning personalizate si initiate la momentul potrivit asigura fidelizarea angajatilor.

5. O mai buna relatie management-personal. Programele de training transmit un mesaj pozitiv in ceea ce priveste interesul managementului pentru dezvoltarea profesionala a personalului.

Avantajele programelor de training pentru angajat

1. Cresterea stimei de sine - Training-ul atesta un nou nivel de competenta, important pentru cresterea increderii in sine care, la randul sau, influenteaza efortul pe care este dispus sa-l depuna un angajat.

2. Cresterea motivatiei - Planul de cariera este principala preocupare a oricarui angajat. Programele de training reprezinta intotdeauna un pas semnificativ pentru progresul profesional.

3. Promovarea - participarea la sesiuni de training creste sansele unei promovari ulterioare. Un astfel de program le permite celor interesati sa faca primul pas intr-un domeniu nou sau sa castige experienta in alt departament.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cele mai mari avantaje ale programelor de training":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".