Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Motive pentru care angajatii isi pierd increderea in sefii lor. Ce NU trebuie sa faca acestia

18 /Nov2016
Tags: management hrmanager echipace sa nu faca un manager

Orice manager isi doreste ca subordonatii sai sa fie cat mai competenti si bine pregatiti, pentru a se descurca in orice situatie, dar multi dintre ei uita cat de important este comportamentul lor fata de angajati.

Un sef care urla si se manifesta violent in raport cu salariatii nu se va bucura niciodata de aprecierea acestora. Chiar daca in acest fel te poti impune, poti fi sigur ca aceasta "strategie" nu va functiona, pe termen lung. Este clar ca, mai devreme sau mai tarziu, angajatii vor lua decizia de a parasi compania, pentru a lucra intr-o firma unde sa fie cu adevarat apreciati.


Care sunt motivele care vor descuraja orice angajat? Iata ce sa NU faci, altfel risti sa distrugi motivarea angajatilor: 


 - este bine sa iei in considerare parerile subordonatilor, odata ce le-ai solicitat. Cei care nu iau in seama ce zic angajatii, desi initial par interesati de parerea acestora, risca sa isi piarda credibilitatea 

 - nu critica angajatii, la orice pas, pentru cea mai mica greseala. Din pacate, in Romania se "practica" aceasta tehnica de foarte multa vreme, multi considerand ca este necesar sa ii umileasca pe salariati, in acest fel acestia devenind mai constienti de greselile lor. Total gresit, acesti manageri nu vor reusi decat sa devina antipatici in ochii salariatilor, fiindu-le teama sa mai zica ceva pentru a nu fi, din nou, mustrati

 - nu uita sa le multumesti salariatilor care au reusite considerabile. Recunostinta este una dintre cele mai bune metode de a incuraja un angajat, acesta va simti ca este apreciat si va dori sa aiba cat mai multe succese, pe plan profesional, in cadrul companiei in care activeaza

 - mentioneaza-le salariatilor toate detaliile proiectelor importante, nu ii tine la distanta, altfel acestia isi vor pierde increderea in tine. Si cum altfel, avand in vedere ca vor simti ca rolul lor nu este important, iar managerul isi doreste, probabil, sa isi atribuie toate meritele 


Un sef trebuie sa il faca pe angajat sa isi doreasca sa vina la serviciu, este important ca salariul sa NU fie singurul stimulent, altfel prestatia salariatului va lasa de dorit, in cele mai multe cazuri. 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Motive pentru care angajatii isi pierd increderea in sefii lor. Ce NU trebuie sa faca acestia":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".