Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Promovarea leadership-ului la feminin - un trend in crestere in marile companii

22 /Iun2016
Tags: conferinta hrinspire groupleadership femininfemei manager

Cea de-a doua editie a evenimentului Business^Girls a demonstrat, inca o data, impactul pe care il au femeile in pozitii de management si necesitatea promovarii acestora.

Pe data de 16 iunie 2016, a avut loc cea de-a doua editie a Conferintei Business^Girls, organizata de Inspire Group. Pornind de la premisa ca diversitatea la locul de munca este o tendinta in crestere in marile companii din intreaga lume, concluzia evenimentului a fost una surprinzatoare: in Romania, exista deschidere in ceea ce priveste promovarea femeilor in pozitii de top management.

Statisticile indica faptul ca, la nivel local, 42% dintre femei au functii de conducere, in comparatie cu doar 15% la nivel regional. In cadrul Schneider Electric, diversitatea este promovata prin programe care sa faciliteze echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, cursuri de dezvoltare profesionala, programe de mentorat si workshop-uri privind tema genului, pentru lideri.

Andreea Bovnoczki, South East Europe Finance VP, Schneider Electric: "Diversitatea este un diferentiator competitiv, atrage si retine talentele. Este esential ca liderii sa se focuseze pe promovarea egalitatii de gen. Echipele diverse au performante mai bune, iar activitatea este mult mai interesanta si mai distractiva".

Psihologul Ion Duvac, CEO & Founder Intell PSY & Psychological Profiler Academy, a discutat despre legatura dintre stima de sine si "anxietatea de performanta" ale femeilor si dezvoltarea carierei. De cele mai multe ori, femeile isi pun obstacole singure in ascensiunea profesionala, din cauza stimei de sine scazute.

Luiza Banyai, HR Development Manager, Enel: "La noi in companie nu exista diferente intre o femeie si un barbat. Desi pare o industrie preponderent a barbatilor, 40% din management sunt femei. Un manager organizeaza si motiveaza oamenii. Le transmitem incredere, ii incujaram sa creasca, sa ceara ajutorul cand au nevoie. Promovam diversitatea prin proiecte bogate in continut, programe de mobilitate interioara si prin accentul pe care il punem pe atitudinea angajatului".

Adela Dan, scriitoare si Andrei Vulpescu, blogger, au discutat pozitia femeilor lideri dintr-o alta perspectiva decat ceva corporatista.

Concluzia participantilor a fost aceea ca diversitatea este, fara indoiala, unul din elementele care contribuie la performanta oricarui tip de business. Iar femeile au toate calitatile pentru a deveni lideri, atat timp cat nu intampina obstacole externe.

Conceptul Business^Girls, marca Inspire Group, are ca principal scop promovarea diversitatii in companii, prin aducerea in prim plan a celor mai cunoscute strategii orientate spre echilibrarea numarului de barbati si femei in board-ul managerial, dar si a evidentierii skill-urilor care fac posibil acest lucru.

Informatii detaliate la http://www.inspiregroup.ro/business-girls/

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Promovarea leadership-ului la feminin - un trend in crestere in marile companii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".