Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ministerul Muncii intentioneaza sa extinda la nivel national pachetul de servicii implementat de UNICEF

05 /Iul2016
Ministerul Muncii intentioneaza sa extinda la nivel national pachetul de servicii implementat de UNICEFTags: unicefministerul munciiincluziune socialacopii vulnerabili

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, impreuna cu presedintele Autoritatii pentru Protectia Drepturilor Copilului, Gabriela Coman si reprezentantii UNICEF in Romania au vizitat doua localitati din judetul Bacau, in care a fost implementat modelul de Pachet Minim de Servicii pentru copii si familiile lor al UNICEF.

Pachetul conceput si implementat de catre UNICEF se adreseaza copiilor vulnerabili, aflati in risc de excluziune sociala, si include servicii in domeniul sanatatii, protectiei sociale si al educatiei.

Programul prevede, de asemenea, necesitatea ca in fiecare localitate sa fie disponibili cel putin un asistent social, un asistent medical si un consilier scolar care sa stabileasca nevoile copiilor vulnerabili.

Modelul este testat in 45 de comunitati din Bacau. Peste 50.000 de copii sunt ajutati in mod direct, prin furnizarea de servicii sociale si medicale.

In cazul comunitatilor Lipova si Colonesti din judetul Bacau, aplicarea Pachetului Minim de Servicii a contribuit la facilitarea accesului la serviciile de sanatate, precum si la sprijinirea demersurilor de inscriere la scoala, de obtinere a certificatului de nastere sau a certificatului de incadrare intr-un grad de handicap.

Guvernul a declarat protejarea persoanelor alfate in risc de excluziune sociala o prioritate, prin adoptarea Pachetului Integrat pentru Combaterea Saraciei si a Strategiei Nationale pentru Incluziune Sociala si Reducerea Saraciei. Pachetul introduce notiune de venit minim de incluziune, care reuneste alocatia pentru familii, venitul minim garantat si ajutoarele pentru incalzirea locuintei.

"Vrem sa ne asiguram ca in procesul de implementare plecam de la o intelegere corecta a realitatilor si problemelor de la nivel local - de aceea cautam sa invatam din modelele similare dezvoltate. Modelul UNICEF si aplicatia AURORA sunt un excelent punct de plecare. Ne bucuram sa fim astazi alaturi de oamenii din Lipova si Colonesti, judetul Bacau, si sa intelegm cum functioneaza acest model pentru ei, astfel incat sa putem sa extindem acest gen de actiune la nivel nationale, pentru toate comunitatile marginalizate", a declarat Ministrul Muncii, Dragos Pislaru.

Va reamintim ca venitul minim de incluziune urmeaza sa fie implementat incepand cu 1 aprilie 2018.

Sursa: Ministerul Muncii

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ministerul Muncii intentioneaza sa extinda la nivel national pachetul de servicii implementat de UNICEF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".