Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Nu neglijati trainingul angajatilor! Sfaturi pentru cele mai bune rezultate

11 /Iul2016
Nu neglijati trainingul angajatilor! Sfaturi pentru cele mai bune rezultateTags: training angajatimentorat profesionalmotivare angajati

Indiferent de domeniu, industrie, marime sau vechime, principalele resurse ale unei companii sunt resursele umane. Iar odata obtinuti cei mai buni profesionisti, trebuie sa stim sa-i pastram si sa-i motivam.

Talentele nu vor ramane intr-o companie unde nu se simt stimulate, indiferent de salariu si alte beneficii. Pe de alta parte, angajatii care nu se simt apreciati pentru munca pe care o depun cu sarguinta de, probabil, mult timp, vor pleca si ei cu prima ocazie. Ce este de facut?

Trainingul reprezinta, in aces caz, cheia succesului. Implicare, motivare, crestere profesionala - toate acestea pot fi atinse prin organizarea unor sesiuni eficiente de training.

Dar ce presupune training-ul eficient al salariatilor?

1. Dati tonul inca de la inceput

Costruiti o cultura organizationala axata pe invatare. Promovati aceasta cultura inrandul angajatilor, inca din prima lor zi de munca. In acest mod, vor fi stimulati chiar de la inceput, datorita incurajarii procesului de invatare. Training-ul nu trebuie vazut ca ceva exclusivist si ocazional, ci promovat ca pe o directie accesibila tuturor angajatilor.

2. Organizati training-uri pe valorile organizationale

Training-ul la locul de munca nu trebuie sa vizeze doar dobandirea unor noi competente sau abilitati. Este la fel de important sa oferim angajatilor training-uri privind cultura organizationala, valorile si obiectivele companiei, tendintele industriei, etc. Acest tip de training creste gradul de implicare si interes al angajatilor.

3. Puneti accentul pe cross-training

Termenul de "cross-training" se refera la instruirea salariatilor in alte domenii decat cele in care activeaza. Aceasta strategie este esentiala pentru specializarea continuua a resurselor umane. Astfel de angajati pregatiti in diverse departamente vor putea fi transferati in functie de necesitati. In plus, vor fi mult mai implicati si se vor simti mult mai responsabili.

4. Numiti mentori pentru angajatii care vor sa promoveze

Mentoratul reprezinta o continuare eficienta a programelor de training. Angajatii interesati sa promoveze intr-un post de conducere pot beneficia de sfaturile si recomandarile directe ale unei persoane aflate intr-o pozitie similara, in cadrul companiei.

5. Stabiliti un sistem de recompense

Chiar daca training-ul este o activitate obligatorie, recunoasterea si recompensarea celor mai implicati angajati reprezinta un mod suplimentar de a le stimula interesul. De la o simpla diploma pana la o zi libera, recompensa pentru o participare de succes la training este un instrument usor de folosit de catre managerii HR.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Nu neglijati trainingul angajatilor! Sfaturi pentru cele mai bune rezultate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".