Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Te simti depasit de situatie la locul de munca? Cum sa devii mai productiv

12 /Oct2016
Tags: sarcini locul de muncaangajati productivicum sa fii productiv la munca

Una dintre cele mai importante provocari la care trebuie sa faca fata angajatii este reprezentata de numarul crescut de sarcini, fapt care ii determina pe unii dintre acestia sa demisioneze.

 

Conform unor studii recente realizate de specialistii americani, oamenii se simt inconfortabil la locul de munca, atunci cand observa ca superiorii le dau un numar mult prea ridicat de sarcini. In acest context, orice salariat se intreaba cum ar putea face pentru a rezista intr-o astfel de companie.


Care sunt provocarile angajatilor la locul de munca?

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, motivul principal de ingrijorare o reprezinta numarul crescut de sarcini si cerinte, multi angajati fiind in permanenta stresati la locul de munca.

Alt lucru cu care se confrunta angajatii este reprezentat de intreruperile frecvente, provocate fie de colegi, fie de dispozitivele cu care acestia interactioneaza, in timpul programului. Astfel, salariatii considera ca aceste impedimente pot afecta productivitatea lor, la locul de munca.

Lipsa de comunicare intre superiori si angajati este alt motiv de ingrijorare pentru salariatii care doresc sa solutioneze anumite probleme. Daca nu pot stabili un raport de intelegere cu managerul lor, angajatii devin ineficienti si simt ca nu pot rezolva taskurile aferente jobului.


Ce poti face pentru a depasi aceste provocari


In primul rand, fii organizat si nu te pierde in detalii. Daca totusi iti place ceea ce faci la locul de munca si nu doresti sa pleci, din pricina motivelor enuntate mai devreme, ar fi bine sa fii organizat si sa ai un plan. Ceea ce inseamna ca e bine sa ai o lista cu taskurile pe care trebuie sa le indeplinesti. In acest mod, vei fi mult mai organizat si vei sti care sunt prioritatile.
 Cel mai bine ar fi sa intocmesti o astfel de lista chiar la inceputul zilei, pentru a afla de la bun inceput ce ai de realizat.
Prioritizeaza-ti sarcinile si elibereaza-te de sresul inutil.


Nu lasa loc de presupuneri si intreaba, atunci cand ai nelamuriri. Dupa cum spuneam, comunicarea cu colegii si/sau superiorii poate fi deficitara, dar nu inseamna ca nu poti imbunatati acest lucru. Fie ca apelezi la comunicarea scrisa sau verbala, asigura-te ca stii inca de la bun inceput ce ai de facut, pentru a nu avea parte de neclaritati.


Daca te simti coplesit de sarcini, nu incerca sa le indeplinesti pe toate, s-ar putea sa nu ai parte de succes in acest fel. Cel mai bine ar fi sa recunosti cand simti ca nu mai faci fata si chiar sa te scuzi, daca ai facut greseli, in acest sens.

Daca vrei sa ai rezultate foarte bune la locul de munca trebuie sa stii bine care sunt sarcinile tale, in acest fel vei observa de la bun inceput ce trebuie sa imbunatatesti si, cel mai important, vei sti daca poti face fata acestor provocari.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Te simti depasit de situatie la locul de munca? Cum sa devii mai productiv":
Rating:

Nota: 4.41 din 5 din 11 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".