Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Salarii pe masura asteptarilor: cat castiga un angajat de la Facebook

01 /Nov2016
Tags: cat castiga angajatii facebookfacebook salariifacebook bursa

Facebook a reusit sa devina una dintre cele mai mari retele de socializare din lume, orice tanar dorindu-si sa lucreze intr-o astfel de corporatie, cunoscuta la nivel mondial.

Foarte multi s-au intrebat ce salarii au cei care lucreaza in cadrul retelei de socializare, fiind curiosi daca angajatii castiga pe masura asteptarilor.

Un manager la Facebook are un venit anual de aproximativ 400.000 dolari

Pentru a intelege mai bine ce salarii se practica in astfel de medii, o sa va oferim o serie de exemple:

 - un manager la Facebook are un venit anual de aproximativ 400.000 dolari, ceea ce inseamna ca are un castig lunar de peste 30.000 de dolari;

 - un inginer de retea, care nici nu are prea multa experienta, ajunge sa castige in jur de 160.000 dolari pe an, plus alte bonusuri, in functie de performante;

 - un cercetator castiga aproximativ 170.000 dolari, venit anual;

Nu foarte multi oameni sunt familiarizati cu faptul ca la Facebook lucreaza si romani, iar Andrei Alexandrescu, este doar unul dintre ei. Acesta lucreaza in cercetare si a avut multe realizari in cadrul companiei, fiind cel care a participat la realizarea limbajului de programare pe care il utilizeaza reteaua de socializare.

Acesta a emigrat in America in anul 1998 si a studiat la Universitatea Washington din Seattle, perioada in care a scris si cateva lucrari de specialitate, fiind un expert in limbajul de programare C++.

Antonio Garcia Martinez este un cunoscut manager care a lucrat la Facebook pe pozitia de product manager intre 2011 si 2013, dupa care a plecat si a scris cartea "Chaos Monkeys", despre cum este sa lucrezi alaturi de Mark Zuckerberg.

"Oferta originala a Facebook includea 75.000 de actiuni plus un salariu anual de 175.000 de dolari. Am reusit sa obtin bani cash, echivalentul a 5.000 de actiuni, pentru a-mi plati datoriile, pentru o noua masina si un vas", a scris Martinez.

Cu toate acestea, Martinez ajunsese sa creada ca nu castiga foarte mult.

Foarte multi angajati au ajuns multi-milionari, dupa ce compania a fost listata la bursa, in anul 2011.

In caz ca nu stiai, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg este unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta, averea sa ridicandu-se la 33 de miliarde de dolari.

In 2014, Zuckerberg a cumparat si aplicatia plicatia de mesagerie mobila WhatsApp, pentru nu mai putin de 19 miliarde dolari.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Salarii pe masura asteptarilor: cat castiga un angajat de la Facebook":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".