Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Statul roman, catre companiile americane: Romania ofera stabilitate economica si asigura un climat atractiv pentru investitii

21 /Iun2018
Tags: companii americane romaniaorganizatia pentru cooperare si dezvoltare economica

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut miercuri, 20 iunie a.c., o intrevedere cu Secretarul Comertului al SUA, Wilbur Ross, in contextul vizitei de lucru pe care oficialul roman o intreprinde in SUA, la Washington D.C.

Pe agenda discutiilor s-au aflat teme relevante in contextul actual: reiterarea interesului privind consolidarea Parteneriatului Strategic Romania-SUA, indeosebi pe dimensiunea economica, sprijinul SUA privind aderarea Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), precum si Summitul Initiativei Celor 3 Mari (I3M) care va avea loc la Bucuresti in luna septembrie a acestui an.

In dialogul cu Wilbur Ross, oficialul roman a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dancila, subliniind ”angajamentul ferm al Guvernului Romaniei pentru asigurarea unui climat investitional atractiv pentru companiile straine datorita stabilitatii economice si prin masurile incluse in Programul de Guvernare”.

Cei doi demnitari au reconfirmat interesul comun pentru aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, evidentiind oportunitatile reprezentate de Summitul Select USA, Presedintia Romaniei a Consiliului UE si Summitul Initiativei Celor 3 Mari (I3M). In cadrul discutiilor, secretarul american al comertului a exprimat apreciere pentru nivelul de participare a Romaniei la evenimentul Select SUA, cu cea mai numeroasa delegatie dintre statele europene si una dintre primele cinci din lume, aspecte care reflecta angajamentul consecvent pentru intarirea legaturilor economice si comerciale bilaterale.

“Ne dorim dezvoltarea si aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului nostru strategic la nivelul excelent al cooperarii existente in domeniul securitatii si apararii. Cresterea nivelului investitiilor americane in Romania si continuarea evolutiilor pozitive in relatiile comerciale dintre tarile noastre raman obiective prioritare ale guvernarii”, a subliniat vicepremierul Birchall in cadrul intrevederii cu Secretarul Comertului din SUA.

Summit-ul Select USA, care se desfasoara la Washington, in perioada 20-22 iunie, este cel mai important eveniment dedicat investitiilor organizat anual in SUA, la care Romania este prezenta cu o delegatie guvernamentala condusa de viceprim-ministrul Ana Birchall, si o delegatie numeroasa de reprezentanti ai mediului de afaceri.

Wilbur Ross a fost investit in functia de Secretar al Comertului al SUA in februarie 2018. Este purtatorul principal de mesaj in domeniul mediul de afaceri in Administratia Trump, asigurand antreprenorilor si companiilor americane mijloacele de care au nevoie pentru crearea de locuri de munca si dezvoltarea de noi oportunitati de business.

Wilbur Ross are o experienta de peste 55 de ani in domeniul investitiilor bancare si in managementul fondurilor de capital privat. De-a lungul carierei, Wilbur Ross s-a aflat la conducerea a peste 100 de companii cu operatiuni derulate in mai mult de 20 de tari.

Wilbur Ross este absolvent al Universitatii Yale si al Harvard Business School.


Sursa: Guvernul Romaniei

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Statul roman, catre companiile americane: Romania ofera stabilitate economica si asigura un climat atractiv pentru investitii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".