Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

In Romania, trei angajati din zece lucreaza cand sunt in vacanta

29 /Nov2017
Tags: concediu angajati noimuncesc in concediumunca concediu

Ca exista angajati romani care lucreaza si in timpul lor liber sau chiar atunci cand se afla in vacanta, nu este un secret pentru nimeni, dar oare cati dintre salariati fac acest lucru?

Ei bine, un sondaj al celor de la eJobs arata cateva realitati cu care se confrunta cei care activeaza pe piata muncii din Romania, in momentul de fata. In acest context, sondajul a dezvalui ca aproape 36% dintre angajati obisnuiesc sa lucreze in vacanta, iar alti 37% spun ca lucreaza ocazional in vacante. Pe de alta parte, 27% declara ca nu lucreaza niciodata cand sunt in concediu si respecta aceste perioade de odihna.

De asemenea, antreprenorii sunt cei care lucreaza cel mai des in vacante, avand in vedere ca sunt pe cont propriu, in cele mai multe cazuri. 88% dintre acestia recunosc ca muncesc si in concedii.


Alti 80% dintre respondenti recunosc ca citesc mailurile de serviciu pe perioada concediului, iar 66% dintre acestia verifica mesajele cel putin o data pe zi. In acest fel raman informati si pot relua mai usor activitatea la intoarcerea din concediu.

Cat timp lucreaza pe zi angajatii romani, atunci cand sunt in concediu?

Se pare ca 31% dintre angajatii care lucreaza in concediu spun ca aloca mai mult de doua ore pe zi. Din nou antreprenorii sunt "invingatori", in sensul ca 26% dintre acestia lucreaza peste doua ore zilnic in vacanta. Alti 18% au declarat ca muncesc aproximativ o ora pe zi, iar 23% spun ca rezolva treburile de serviciu in mai putin de o ora, conform sondajului eJobs.

Daca ar fi sa ne raportam la tehnologie, 68% dintre respondenti au declarat ca folosesc telefonul pentru a munci, atunci cand sunt in vacanta, in timp ce laptopul este utilizat de doar 9%, iar aproape un sfert spun ca folosesc in egala masura cele doua dispozitive, conform datelor eJobs.

44% dintre respondenti au declarat ca vor petrece intre 6 si 10 zile in concediu in aceasta vara, iar un sfert spun ca vor pleca in vacanta mai mult de 10 zile.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.423 de romani activi profesional ,iar 34% in functii de conducere sau sunt antreprenori, cu varste cuprinse intre 26 si 45 de ani (61%).

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "In Romania, trei angajati din zece lucreaza cand sunt in vacanta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".