Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Statul roman sprijina tinerii in gasirea unui loc de munca. Ce trebuie sa stii despre expertii de ocupare INTESPO

03 /Mai2018
Tags: tineri neet integrare piata munciiintespoinregistrarea tinerilor in evidentele serviciului public de ocupare

Tinerii care nu au un loc de munca si nici nu urmeaza cursuri de formare profesionala vor beneficia de ajutor din partea statului, in vederea solutionarii acestei situatii.

Persoanele care au varsta cuprinsa intre 16 ani si pana la implinirea varstei de 25 de ani, care nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu participa la activitati de formare profesionala pot contacta expertii de ocupare din cadrul echipelor locale de interventie pentru a primi sprijin de specialitate.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca implementeaza, in parteneriat cu Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Educatiei Nationale si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, proiectul INTESPO - Inregistrarea Tinerilor in Evidentele Serviciului Public de Ocupare. Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea numarului de tineri NEETs inregistrati la Serviciul Public de Ocupare (SPO) in vederea furnizarii de masuri specializate de sprijin. In cadrul proiectului, in fiecare judet, au fost constituite echipe locale de interventie formate din experti de ocupare, asistenti sociali, consilieri scolari/mediatori scolari, care au rolul de a sprijini tanarul NEET in functie de nevoile concrete ale acestuia.

Expertii de ocupare din cadrul echipelor locale de interventie, pe langa o serie de responsabilitati, asigura realizarea activitatilor de baza ale proiectului: contactarea si profilarea tinerilor NEETs, inregistrarea acestora in baza de date a agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, informarea si consilierea acestora, monitorizarea parcursului tinerilor NEETs inregistrati. Persoanele care au varsta cuprinsa intre 16 ani si pana la implinirea varstei de 25 de ani, care nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu participa la activitati de formare profesionala pot contacta expertii de ocupare din cadrul echipelor locale de interventie pentru a primi sprijin de specialitate.  

Numele expertilor de ocupare din echipele locale de interventie de la nivelul fiecarui judet si datele de contact ale acestora sunt disponibile pe anofm.ro.

 

Sprijinirea tinerilor inactivi. Vor fi create mai multe locuri de munca


Proiectul noncompetitiv INTESPO – Inregistrarea Tinerilor in Evidentele Serviciului Public de Ocupare, proiect eligibil pe Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014 -2020, Axa prioritara 2 Obiectiv specific 2.3 a fost aprobat de catre AMPOCU.

Proiectul vizeaza scaderea numarului de tineri inactivi NEETs (Not in Education, Employment or Trening) inregistrati la Serviciul Public de Ocupare (SPO), precum si identificarea altor cel putin 200.000 tineri NEETs inactivi, cu varsta intre 16-24 neinregistrati la SPO...citeste mai multe despre tinerii NEET aici >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Statul roman sprijina tinerii in gasirea unui loc de munca. Ce trebuie sa stii despre expertii de ocupare INTESPO":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".