Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Masuri anti-saracie! Vezi in ce tara someri vor primi lunar cate 590 de dolari

04 /Ian2017
Tags: masuri antisaraciesomeri venit lunarexperiment someri finlanda

Se pare ca Finlanda doreste eradicarea saraciei, dat fiind faptul ca a pus la cale un experiment indraznet, in cadrul caruia mai bine de 2000 de someri vor primi cate 590 de dolari, din partea unei institutii.

Asadar, institutia federala Kela-Finlanda le va da celor care nu au un loc de munca cate 590 de dolari lunar, timp de doi ani. Iar asta nu este tot, oamenii vor primi banii chiar daca vor gasi sau nu un loc de munca.

Ce doreste sa arate acest experiment?

Presedintele diviziei legale, KelaMarjukka Turunen, a declarat ca acest experiment ar trebui sa aduca informatii importante legate de doua aspecte: 

- va arata daca acest venit universal ar putea ajuta la curatarea sistemului de securitate sociala al Finlandei

- vor putea fi observati cum se comporta cei care primesc bani gratis


Desigur ca exista si sceptici, multi considerand ca acestia vor sta pe canapea in fata televizorului toata ziua. La polul opus exista si optimistii, care spera ca beneficiarii vor folosi banii pentru a-si crea o viata mai buna.

Initiatorii acestui experiment ar vrea ca beneficiarii sa ia drumul antreprenoriatului, dat fiind faptul ca aceasta suma de bani ar putea sa-i ajute pe acestia sa-si lanseze propriul business.

Proiecte asemanatoare vor fi implementate curand in Oakland, California, de catre firma Y Combinator. Ramane de vazut cum se vor descurca participantii la acest experiment si ce vor reusi sa faca cu sumele de bani primite.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Masuri anti-saracie! Vezi in ce tara someri vor primi lunar cate 590 de dolari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".