Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Munca efectuata de robotii industriali. Cate astfel de dispozitive detine Romania

17 /Mai2017
Tags: robot industrial

Ca robotii industriali ar putea inlocui o serie de joburi nu mai este un secret pentru nimeni, iar Romania detine astfel de dispozitive.

Asa se face ca tara noastra are 11 roboti la 10.000 de lucratori industrali, iar numarul acestora este considerat scazut.

De exemplu, in Polonia numarul robotilor este de 28, iar in Ungaria de 57 de roboti la 10.000 de lucratori industriali. Din acest punct de vedere Cehia este cea mai dezvoltata piata, cu aproape 100 de roboti la 10.000 de muncitori, arata Agerpres.

Pentru ca industria romaneasca sa ramana competitiva are nevoie de 10.000 de asemenea roboti industriali, potrivit datelor Federatiei Internationale pentru Robotica:

"Producatorii industriali din Romania au nevoie de investitii masive in automatizare si robotizare pentru a se adapta la actualele conditii, caracterizate de cresterea salariilor din sector, de lipsa relativa de personal calificat si necesitatea asimilarii in productie a produselor cu valoare adaugata ridicata. Pentru a atinge nivelul mediu de productivitate din regiune, Romania are nevoie de un salt calitativ, bazat pe automatizarea si robotizarea unor sectoare intregi din domeniul industrial. Trebuie sa eliberam rapid forta de munca prinsa in activitati repetitive si anoste pentru a putea face loc activitatilor specifice productiei cu valoare adaugata ridicata. Experienta tarilor, precum Ungaria sau Polonia a aratat ca procesele de automatizare si robotizare au mers mana in mana cu cresterea salariilor si a numarului de posturi disponibile in industrie", a declarat Horia Stanese, Business Development Manager, Universal Robots, compania care a inventat robotul industrial ce lucreaza alaturi de angajat.

Este important de precizat ca acesti roboti colaborativi (cobotii) sunt usor de folosit si eficienti, din toate punctele de vedere. Pot fi utilizati usor, chiar si de personalul care nu este experimentat, in acest sens.

Angajatul ideal, care va putea lucra 24 de ore pe zi! Pana unde va ajunge tehnologia

Ca tehnologia evolueaza rapid, uimindu-ne pe zi ce trece tot, nu este un secret pentru nimeni, iar in curand s-ar putea petrece un fenomen la care nimeni nu se astepta.

 Angajatul care va lucra 24 de ore pe zi?

Oricat de ciudat ar parea, s-ar putea ca in curand sa fim inlocuiti de...roboti. Conform cercetatorilor de la Oxford University, anumite meserii din domeniul financiar, cel de audit sau contabilitate ar putea fi in curand automatizate...citeste mai multe aici >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Munca efectuata de robotii industriali. Cate astfel de dispozitive detine Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".