Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Proiect: Se vor acorda tichete trusou si tichete junior. Nivel maxim: 1.500 lei

27 /Ian2020
Tags: tichete junior 2020tichete junior 2020proiect tichete trusou

Un proiect care urmeaza sa ajunga la Senat propune acordarea de tichete trusou pentru nou-nascuti incepand din 2020 si tichete junior pentru educatia copiilor.

Propunere legislativa modifica si completeaza astfel Legea nr.165 din 10 iulie 2018 privind acordarea biletelor de valoare. Odata proiectul aprobat, biletele de valoare care pot fi acordate sunt: tichete de masa, tichete cadou, tichete trusou, tichete de cresa, tichete culturale, tichete junior si vouchere de vacanta, avand astfel in plus doua tipuri de tichete (trusou si junior). 

De tichetele trusou beneficiaza salariatii o singura data, ori la momentul externarii din spital sau maternitate ori la eliberarea certificatului de nastere in cazul copilului firesc sau adoptat. Aces tichet va avea o valoare nominala de 50 lei, dar nu mai mare de 250 lei. 

De tichetul junior pot beneficia angajatii si cu acest tichet pot achita contravaloarea bunurilor, serviciilor educationale sau taberelor. Valoarea unui tichet nu poate depasi suma de 250 lei pentru un tichet lunar, respectiv suma de 700 lei pentru tichete ocazionale. 

TICHETE TRUSOU 2020

Tichetul trusou este biletul de valoare care se acorda o singura data, la momentul externarii din spital/maternitate sau impreuna cu eliberarea certificatuui de nastere dupa caz, a copilului firesc sau adoptat al salariatilor. 

Tichetul trusou reprezinta un ajutor propriu-zis care poate fi utilizat numai pentru achitarea produselor de ingrijire si/sau lenjerie de prima necesitate pentru ingrijirea nou-nascutului cum ar fi:

a) saltea pentru infasat, paturica, sac de dormit, prosop


b) caciulita, manusi, sosete, costum cu capison, salopeta tricotata, body-uri, pantalonasi;
c) forfecuta, perie, termometru, aspirator nazal
d) crema, sampon, gel de corp, ulei de corp
e) aleze, scutece, biberoane, suzete, lapte praf

Tichetul trusou se acorda, la cerere, unuia dintre parinti, tutorelui, curatorului, persoanei careia i-a fost dat in plasament familial copilul, inclusiv asistentului maternal sau persoanei careia i-a fost incredintat copilul in vederea adoptiei. 

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetului trusou nu poate depasi suma de 1500 lei pentru fiecare copil din categoriile de mai sus. 

Valorea nominala a unui tichet de trusou este de 50 lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei. 

Valorea tichetului trusouse cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii acordata conform prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata. 

 

TICHETE JUNIOR 2020

Tichetele junior sunt bilete de valoare acordate angajatilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii serviciilor educationale, bunurilor respectiv a taberelor, pentru copiii firesti sau adoptivi aflati in intretinerea titularilor. 

Cititi continuarea AICI. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Proiect: Se vor acorda tichete trusou si tichete junior. Nivel maxim: 1.500 lei":
Rating:

Nota: 3.83 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".