Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Industria ospitaliera si legalizarea tipsului in Romania

12 /Apr2018
Tags: legalizare bacsismunca sezoniera romaniaindustria ospitaliera

Ca in industria ospitaliera romana este loc de mai bine nu mai este un secret pentru nimeni, asa se face ca legalizarea tipsului fiscal pare sa fie una dintre prioritatile autoritatilor.

Dragos Petrescu, presedintele Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a declarat, pentru Agerpres, ca legalizarea bacsisului ramane una dintre prioritati, avand in vedere ca nu poti oferi tipsuri pe card, de exemplu. Este un lucru de care managerii din industrie s-au lovit tot mai des, asa ca presedintele este de parere ca ar trebui legalizat.

Alta aspect important este reprezentat de reglementarea muncii sezoniere si a joburilor din industrie:

"Educatia din industria de restaurante poate sa fie un pilon foarte bun de atractie si de pastrare a resursei umane. Poate cea mai mare durere a industriei, astazi, este resursa umana. Cum putem sa functionam si noi mai eficienti, fara sa mai avem restaurante de nivel mediu. Printre obiectivele noastre pe termen mediu si lung se afla legalizarea tipsului fiscal. In Romania, astazi, nu poti sa platesti tips (bacsis, n.r.) pe card, de exemplu. Un subiect de care ne lovim din ce in ce mai serios. In Israel, de exemplu, poti plati cu cardul tipsul. Un alt obiectiv este modificarea Legii privind munca sezoniera. Chiar ieri (marti, 10 aprilie 2018, n.r.) s-a votat in Camera Deputatilor un proiect privind legalizarea muncii sezoniere in hoteluri si restaurante. De asemenea, invatamantul dual si promovarea jobului in industrie. Vrem sa schimbam aceasta parere despre industria ospitalitatii, cum ca ar fi un job temporar. Sa putem avea cultura de a putea intra din tinerete in industria ospitalitatii si sa putem iesi la pensie ca o persoana demna", a mentionat Petrescu, potrivit Agerpres.

Presedintele HORA a mai specificat ca este nevoie de o schimbare a paradigmei si a conceptiei vizazi de turism. Adica romanii ar trebui sa vina cu ceva nou si inovator, pentru a atrage atentia turistilor. "Este oare normal sa avem o diferenta de la 3 milioane la aproape 9 milioane de turisti fata de Bulgaria? Nu cred ca e normal sa se intample asta, dar e nevoie sa muncim. (...)", a concluzionat Petrescu.

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Industria ospitaliera si legalizarea tipsului in Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".