Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Un angajat din patru are probleme financiare si este nevoit sa se imprumute de la o luna la alta!

14 /Aug2019
Tags: romani datoriisalarii romaniromani venituriromanii se imprumuta

Ca salariile romanilor au crescut este o realitate, dar din pacate nu toata lumea se bucura inca de un venit suficient de mare. Tocmai de aceea exista suficienti romani care intampina dificultati financiare si sunt nevoiti sa se imprumute de la o luna la asta.

Motivul? Nu le ajung banii din salariu, deoarece cheltuielile sunt mai mari decat veniturile.


Asa ca unul din patru romani admite ca se descurca destul de greu doar cu salariul, arata un sondaj realizat de BestJobs. Asa se face ca acestia trebuie sa se imprumute de la prieteni sau familie pentru a reusi sa acopere cheltuielile lunare.


Astfel, 27% dintre respondenti intampina situatia de a nu mai avea bani pana la salariu si de a se imprumuta deseori.

Alti 26% se imprumuta mai rar, dar cert este ca aproape 50% dintre respondenti castiga mai putin de 2.500 de lei pe luna net, iar aproape un sfert au un salariu de pana la 3.500 de lei pe luna net, ceilalti depasind aceasta suma neta lunar.


Aproximativ 37% dintre respondenti spun ca au aceeasi situatie financiara ca in 2018, iar 32% dintre respondenti sustin ca situatia lor financiara s-a inrautatit in decursul ultimelor 12 luni. 20,7% au vazut o imbunatatire a situatiei financiare in ultimul an.


Pe ce se duc banii romanilor?


Trei din zece respondenti au declarat ca peste 45% din salariul lunar se duce pe datorii, iar 25% considera ca dau intre 25% si 45% din salariu pentru a acoperi toate datoriile acumulate.

Doar o treime dintre respondenti platesc cel mult un sfert din salariu in acest sens, in timp ce 12% spun ca nu au datorii.

 

Reusesc romanii sa puna bani deoparte?

In jur de 50% dintre respondenti nu pun nimic deoparte, o treime economiseste sub 10% din ceea ce castiga lunar si numai 11% dintre respondenti spun ca reusesc sa economiseasca ceva mai mult, de pana la un sfert din salariu.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Un angajat din patru are probleme financiare si este nevoit sa se imprumute de la o luna la alta!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".