Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Criza fortei de munca. In ce tara pensionarii sunt rugati sa se angajeze?

22 /Nov2021
Criza fortei de munca. In ce tara pensionarii sunt rugati sa se angajeze?
Tags: criza fortei de munca americacriza personal americabig quit america

Criza fara precedent a fortei de munca in Statele Unite ale Americii, in contextul in care demisiile in masa continua sa afecteze industriile. Vorbim in special despre Horeca si comert, dar nu numai. Ca urmare a acestui fenomen, incep sa exista orase si zone in care nu exista forta de munca, iar in acest sens autoritatile cer pensionarilor, gospodinelor si chiar studentilor sa se angajeze.

Big quit sau marea demisionare - fenomen in America
 

Va readucem aminte ca mai bine de 4 milioane de angajati americani si-au dat demisia in luna august 2021, ceea ce a condus la o criza fara precedent pe piata muncii din Statele Unite ale Americii. Tara se confrunta cu o criza uriasa de personal, iar numarul demisiilor a ajuns la peste 20 de milioane, de la inceputul primaverii si pana in prezent.

Motivul? Americanii sunt pur si simplu revoltati din pricina conditiilor precare de munca, a beneficiilor aproape inexistente si a salariilor foarte mici. Vorbim in special despre domenii precum Horeca si comert, unde au avut loc cele mai multe demisii. Guvernul american este consternat din pricina acestei situatii, nimeni nu a anticipat o asemenea criza a personalului, in special in cadrul perioadei in care ne aflam...mai multe despre Big Quit aici >>>

Angajari part-time pe perioade scurte de timp

Asa se face ca orasul Folsom, California a cerut ajutor primariei pentru a rezolva aceasta criza a fortei de munca. Angajatorii doresc sa gaseasca chiar si personal part-time, care sa lucreze timp de 20 de ore pe saptamana, timp de 6 luni. Altfel, multe afaceri locale americane risca sa se inchida, avand in vedere ca nu reusesc sa gaseasca personal.

Primarul din orasul mentionat ii roaga pe oamenii care au timp liber sa se angajeze macar pentru cateva luni, pentru a putea depasi aceasta criza. De cand a fost lansata campania, in urma cu cateva saptamani, se pare ca antreprenorii americani au avut mai multi candidati la interviuri. 

In special persoane aflate la pensie care vor sa dea o mana de ajutor contra unui salariu generos. Pentru ca angajatorii au fost nevoiti sa schimbe si ofertele salariale, avand in vedere ca acesta este unul dintre motivele principale pentru care nu mai gasesc personal: salarii mult prea mici si beneficii putine.

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Criza fortei de munca. In ce tara pensionarii sunt rugati sa se angajeze?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".