Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 4 milioane de salariati au demisionat! De ce isi parasesc locurile de munca?

20 /Oct2021
Peste 4 milioane de salariati au demisionat! De ce isi parasesc locurile de munca?
Tags: demisii in masabig quit americade ce demisioaneaza americanii

Mai bine de 4 milioane de angajati americani si-au dat demisia in luna august 2021, ceea ce a condus la o criza fara precedent pe piata muncii din Statele Unite ale Americii. Tara se confrunta cu o criza uriasa de personal, iar numarul demisiilor a ajuns la peste 20 de milioane, de la inceputul primaverii si pana in prezent.

Motivul? Americanii sunt pur si simplu revoltati din pricina conditiilor precare de munca, a beneficiilor aproape inexistente si a salariilor foarte mici. Vorbim in special despre domenii precum Horeca si comert, unde au avut loc cele mai multe demisii. Guvernul american este consternat din pricina acestei situatii, nimeni nu a anticipat o asemenea criza a personalului, in special in cadrul perioadei in care ne aflam.

Cu toate ca virusul Covid-19 a creat nenumarate probleme economice la nivel global, se pare ca angajatii nu mai sunt dispusi sa indure neajunsurile existente, chiar daca omenirea depaseste un moment greu din punct de vedere financiar.

Telemunca i-a facut sa constientizeze pe americani ca exista suficiente oportunitati de munca, asa ca sunt dispusi sa se reorienteze pe plan profesional. 

De asemenea, salariatii americani sunt revoltati din pricina faptului ca asigurarile de sanatate sunt, practic, inexistente. Iar pentru a avea parte de servicii medicale trebuie sa scoata bani din buzunar, majoritatea companiilor nefiind dispuse sa le ofere o asigurare medicala decenta.


Demisii in masa sau Big Quit


Evident ca acest Big Quit (Marea Renuntare) duce la grave repercursiuni la nivel economic si global, iar industria este afectata de aceasta criza a personalului fara precedent. Din august si pana acum, angajatorii americani au incercat sa ofere condiitii mai bune de munca in domeniile precizate. Dar fara succes, avand in vedere ca multi salariati prefera sa gaseasca alte metode de a castiga bani. Nici macar cresterile salariale nu i-au motivat pe angajatii din Horeca sau comert sa revina la locurile de munca...mai multe despre acest fenomen de pe piata muncii >>>

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 4 milioane de salariati au demisionat! De ce isi parasesc locurile de munca?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".