Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 40 de milioane de locuri de munca vor fi create, in urmatorii 8 ani, prin tehnologia blockchain

30 /Mar2022
Peste 40 de milioane de locuri de munca vor fi create, in urmatorii 8 ani, prin tehnologia blockchain
Tags: locuri de munca blockchaintehnologie blockchain criptomonedetehnologie blockchian

Ca tehnologia pare sa ne fi acaparat vietile, nu mai este un secret pentru nimeni, dar se pare ca meseriile viitorului isi fac simtita prezenta, din ce in ce mai des. Ce presupune aceasta tehnologie blockchain si de ce este una dintre cele mai cautate abilitiati, in afara?

Vorbim despre intelegerea banilor; introducere in Bitcoin; componente ale tehnologiei blockchain si utilizari in domeniul financiar; utilizari ale tehnologiei blockchain. Practic, discutia despre criptomonede si posibilitatea de a castiga bani in spatiul virtual continua, aceasta devenind o abilitate din ce in ce mai apreciata.


In sfarsit, un ghid pe intelesul tuturor despre CRIPTOMONEDE >>>

Parcurge acest ghid si vei intelege foarte clar:

* ce sunt si cum functioneaza criptomonedele;
* ce avantaje si dezavantaje au;
* daca e cazul sa investesti in ele.

17 intrebari esentiale despre criptomonede! Gasesti raspunsurile impecabile in ghidul pentru incepatori, detalii aici >>>
 

Tehnologia blockchain va crea peste 40 de milioane de noi locuri de munca in urmatorii 8 ani, aducand economiei globale un plus de pana la 1,76 trilioane dolari, sustine, intr-un comunicat, Stakeborg, pe baza unui raport PwC, citat de Agerpres.

Salariile oferite programatorilor blockchain ajung la 10.0000 de euro pe luna, dar chiar si asa numarul specialistilor este scazut, asa ca nu acopera nevoile companiilor, din momentul de fata:

"Cele mai mari branduri din lume au inceput sa-si concentreze atentia pe tehnologia blockchain. Fie ca vorbim de institutii financiare ca JP Morgan sau Goldman Sachs, platforme de socializare ca Facebook sau Twitter ori branduri de echipamente sportive precum Nike si Adidas, jucatorii importanti investesc masiv in cercetare si dezvoltare de noi produse care folosesc, la baza, tehnologia blockchain. Doar in cazul programatorilor blockchain, cererile de angajare au crescut de 33 de ori in 2020, dar partea cu adevarat buna este ca aproape 40% din joburile create in aceasta zona sunt non-tehnice, deci oricine poate decide sa urmeze o cariera centrata in jurul acestei tehnologii, in specializari precum Marketing, Vanzari, Customer Support, Design, Community sau Project Management", afirma Evelyne Vilcu, Head of Business Development in cadrul Stakeborg.

Iar universitati renumite mondial, precum Oxford, MIT, Columbia sau Princeton au dezvoltat cursuri sau chiar centre intregi dedicate cercetarii industriilor blockchain si crypto.

Ce industrii aplica, cu precadere, tehnologia blockchain? Serviciile financiare, productie si produse industriale, energie, sanatate, retail si entertainment.

Blockchain este tehnologia ce securizeaza stocarea de criptomonede, tranzactiile intre criptomonede si relatiile informatice ce sustin scopul fiecarui proiect criptografic.

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 40 de milioane de locuri de munca vor fi create, in urmatorii 8 ani, prin tehnologia blockchain":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".