Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Declaratia privind beneficiarul real NU se va mai depune electronic

25 /Sep2020
Declaratia privind beneficiarul real NU se va mai depune electronic
Tags: declaratie privind beneficiarul realdeclaratie beneficiari realideclaratie registrul comertului

Legea nr. 208/2020, publicata in Monitorul Oficial la 23 septembrie a.c., modifica, printre altele, modalitatea prin care declaratia privind beneficiarul real putea fi transmisa electronic sau prin posta/curier.

Incepand cu 1 noiembrie 2020 se elimina, conform noilor prevederi, posibilitatea ca aceasta declaratie sa mai poata fi depus si electronic. 

In concret, declaratia va putea fi depusa:

- in fata reprezentantului oficiului registrului comertului (la ghiseu)
- se poate depune, personal sau prin reprezentant, avand data certa, data de notarul public ori atestata de avocat.

“Art. I
Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 49 din 4 februarie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:1. La articolul 18, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:

(4) In absenta comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale, semnatura acestuia poate fi inlocuita prin prezentarea la registrul comertului, de catre avocat, a imputernicirii avocatiale care contine semnatura clientului, respectiv a comerciantului persoana fizica sau a reprezentantului asociatiei familiale. Semnatura persoanei fizice trebuie data personal in fata avocatului si va fi folosita in intreaga activitate a comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale.

2. La articolul 19, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(2) Dovedirea specimenului de semnatura a administratorilor si, dupa caz, a reprezentantilor societatilor, precum si a persoanelor imputernicite in conditiile legii sa reprezinte regiile autonome sau organizatiile cooperatiste se face cu respectarea prevederilor art. 18 alin. (2)-(4).

Articolul II
La articolul 56 din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 589 din 18 iulie 2019, cu modificarile si completarile ulterioare, alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(5) Declaratia prevazuta la alin. (1) se poate da in fata reprezentantului oficiului registrului comertului sau se poate depune, personal sau prin reprezentant, avand data certa, data de notarul public ori atestata de avocat”.

Pentru a putea stabili in ce masura declaratia va putea fi depusa inclusiv in mod electronic, ar trebui aduse noi clarificari de catre autoritatile in domeniu. 

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Declaratia privind beneficiarul real NU se va mai depune electronic":
Rating:

Nota: 4.7 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".